Ga naar hoofdinhoud

Accelera’s brandstofcelmotor van de vierde generatie

Op de stand van Accelera was de vierde generatie brandstofcelmotor van het bedrijfssegment te zien: de FCE150 (foto: Paul Quaedvlieg)

Accelera by Cummins, een bedrijfssegment van Cummins toonde haar complete waterstoftechnologieportfolio op de Hannover Messe 2023. Accelera’s reeks waterstoftechnologieën biedt end-to-end oplossingen om verschillende industrieën koolstofvrij te maken door middel van waterstofproductie, opslag, transport en gebruik voor mobiele en stationaire toepassingen – van zware vrachtwagens tot datacenters.

“De Hannover Messe is Accelera’s eerste grote Europese beurs waar Cummins zich als nul-emissie merk presenteert sinds onze lancering op 8 maart van dit jaar”, aldus Alison Trueblood, General Manager – Hydrogen and Fuel Cell Technologies bij Accelera. “Ons team is er trots op een gevarieerde portefeuille van zero-emissie technologieën en oplossingen aan te bieden, ondersteund door het wereldwijde netwerk van Cummins en bewezen klantenervaring. Samen bevinden we ons in een nieuw tijdperk van duurzaamheid en werken we aan een schone toekomst voor industrieën die eerder als moeilijker te decarboniseren werden beschouwd.”

Vierde generatie brandstofcelmotor

Op de stand van Accelera was de vierde generatie brandstofcelmotor van het bedrijfssegment te zien: de FCE150. Met zijn verbeterde vermogensdichtheid, efficiëntie en duurzaamheid werkt de motor zonder uitstoot van broeikasgassen of andere emissies. Hij is modulair opgebouwd en stapelbaar en biedt een oplossing van 300 kW. De brandstofcelmotor wordt onder meer gebruikt voor zware en middelzware vrachtwagens, bussen, spoorwegen, off-highway-apparatuur en schepen.

De brandstofcelmotor wordt onder meer gebruikt voor zware en middelzware vrachtwagens, bussen, spoorwegen, off-highway-apparatuur en schepen (foto: Paul Quaedvlieg)

Waterstoftechnologieën

“We zijn verheugd over de gestage invoering van waterstoftechnologieën en -oplossingen in Europese landen. Hiermee wordt Europa een toonaangevende regio met betrekking tot de groei van de wereldwijde waterstofeconomie,” zegt Piet Berens, Managing Director voor Electrolyzers – EMEA, bij Accelera. “Waterstofinfrastructuur is de sleutel tot het bereiken van net-zero doelstellingen en we blijven onze waterstofproducten en -oplossingen wereldwijd opschalen om de verschuiving van onze klanten naar een zero-emissie toekomst te ondersteunen.”

De showcase van Accelera op de Hannover Messe weerspiegelde de groeiende aanwezigheid in Europa, waaronder het onlangs geopende Hydrogen Fuel Cell Systems Production Center in Herten, Duitsland, en de nieuwe gigawatt-schaalbare elektrolyzerfabriek in Castilla-La Mancha, Spanje, die eind dit jaar wordt geopend.

Accelera’s reeks waterstoftechnologieën biedt end-to-end oplossingen om verschillende industrieën koolstofvrij te maken door middel van waterstofproductie, opslag, transport en gebruik voor mobiele en stationaire toepassingen – van zware vrachtwagens tot datacenters (foto: Accelera)

Diverse projecten

Accelera heeft een lange geschiedenis van geavanceerde technologie en technische mogelijkheden en innoveert in een brede portefeuille van hernieuwbare waterstoftechnologieën. Het bedrijf was betrokken bij veel van ’s werelds eerste waterstofprojecten: de aandrijving van de grootste PEM-elektrolyse-installatie ter wereld met een vermogen van 20 MW in Bécancour, Canada; ’s werelds eerste demonstratie-installatie op megawattschaal voor de opslag van windenergie in het aardgasnet in Windgas Falkenhagen, Duitsland; ’s werelds eerste 100% door waterstof aangedreven passagierstreinvloot in Nedersaksen, Duitsland; en ’s werelds eerste waterstoftankstation voor schepen, auto’s, vrachtwagens en industriële klanten in Antwerpen, België.

Ook interessant: Cummins en Danfoss Editron samen in hybride aandrijvingen maritieme sector

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven