Ga naar hoofdinhoud

ABC onthult innovatieve Evolve 6EL23 op Europort 2023

Anglo Belgian Corporation (ABC) onthulde de innovatieve Evolve 6EL23 motor, de derde motor van het Evolve motorplatform op Europort Rotterdam. Deze multi-fuel, 6-cilinder medium-speed motor omarmt de toekomst van motortechnologie en biedt veelzijdige oplossingen om de energietransitie-uitdagingen aan te gaan’.

De Evolve 6EL23 vormt samen met de 4EL23, die twee jaar geleden op Europort werd geïntroduceerd, het instapmodel van het Evolve-motorengamma. Aan de andere kant hebben we de Evolve 20EV23, het vlaggenschipmodel van het bedrijf dat het toppunt van vermogen binnen de reeks vertegenwoordigt. Deze veelzijdige lijnmotor met middelhoog toerental past zich aan veranderende tijden aan en is ontworpen om de uitdagingen aan te gaan van een wereld die overgaat op duurzame energiebronnen.


Tim Berckmoes, CEO van ABC Engines, verklaarde: “Nu we een nieuw tijdperk van groene scheepvaart binnentreden, introduceren we met trots deze gloednieuwe 6-cilinder motor uit het Evolve motorengamma. De 6EL23 zorgt voor een revolutie in de sector door naadloos gebruik te maken van verschillende brandstoffen, van conventionele opties tot groene alternatieven. Onze toewijding is altijd klantgericht geweest, met als doel om hen te helpen bij het maken van toekomstbestendige keuzes. Welke wegen de toekomst ook inslaat, de Evolve 6EL23 is klaar om een revolutie teweeg te brengen in de activiteiten van onze zakenpartners op weg naar koolstofarme en koolstofvrije energie.”

Meerdere brandstoffen

Een onderscheidend kenmerk van het Evolve-motorplatform is het multi-fuel en toekomstbestendige ontwerp. Het aanpasbare cilinderkopontwerp zorgt voor een naadloze overgang van vloeibare brandstof naar dual fuel en naar 100% gasvormige brandstoffen, zodat er geen specifieke brandstofverplichting nodig is. Deze veelzijdigheid biedt onze klanten wendbaarheid, flexibiliteit en gereedheid voor verschillende brandstofscenario’s.
De toekomstbestendige en multi-fuel 6EL23 is volledig geoptimaliseerd voor een efficiënte werking op diesel met EATS-technologie (Exhaust Aftertreatment System). Ter ondersteuning van de energietransitie is de motor vooraf ontworpen voor ultralage emissies en nul-emissies met nieuwe brandstoffen zoals methanol en waterstof.De 6EL23-motor wordt volledig geproduceerd in de ultramoderne fabriek in Gent, België, en elk onderdeel wordt nauwgezet vervaardigd binnen de Europese Unie. Bovendien wordt 85% van deze componenten intern geproduceerd binnen de ABC Technology Group. Deze strategische aanpak biedt onze gewaardeerde zakenpartners twee duidelijke voordelen: betrouwbaarheid en uitstekende flexibiliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven