Ga naar hoofdinhoud

Vijf redenen waarom werken in de machinebouw een goede keuze is

Elke dag bezig zijn met machines, dagelijks werken met de nieuwste innovaties en verschillende doorgroeimogelijkheden: er zijn genoeg redenen waarom werken in de machinebouw een goede keuze is. Werken in een uitdagende, technisch functie als machinebouwer? Lees dan snel verder, want in dit blog ontdek je alles over de machinebouw. 

Dit doet een machinebouwer

Wat houdt de functie machinebouwer eigenlijk in? Als machinebouwer werk je in de machinebouw, ook wel machine-industrie of machinebouw industrie genoemd, en houd je je bezig met het maken van machines. Dit is natuurlijk niet het enige wat je doet als machinebouwer. In deze functie ben je namelijk ook verantwoordelijk voor het onderhouden en moderniseren van machines; een afwisselende functie dus. Je werkt aan allerlei soorten machines in verschillende sectoren. De exacte werkzaamheden van een machinebouwer hangen af van de soort machines en de sector waarvoor je werkt. Over het algemeen komen de werkzaamheden neer op het volgende:

  • Bouwen, onderhouden en repareren van machines;
  • Meedenken over vernieuwingen in de machinebouw;
  • Installaties uitvoeren.

Waarom werken in de machinebouw?

Werken in de machinebouw betekent werken in een uitdagende, technische functie. We geven je 5 redenen waarom werken in de machinebouw een goede keuze is.

  1. Verschillende instapmogelijkheden: aan de slag als machinebouwer? Volg de mbo- of hbo-opleiding richting Technicus Mechatronica, Elektrotechniek of Werktuigbouwkunde. Ervaring met assembleren? Dan is doorstromen naar de machinebouw ook mogelijk.
  2. Voldoende werkgelegenheid: al jaren is er een tekort aan techneuten; een overvloed aan machinebouwer vacatures dus. Bovendien heb je als techneut nu een betere onderhandelingspositie over bijvoorbeeld loon.
  3. Veel afwisseling: geen dag is hetzelfde; het ene moment denk je mee over de vernieuwingen en verduurzaming van de machinebouw en het andere moment voer je installaties uit.
  4. Uitstekende doorgroeimogelijkheden: het is als machinebouwer mogelijk om door te groeien naar een functie als projectmanager, projectleider of als werkvoorbereider. Bedrijven bieden goede interne doorgroeitrajecten aan, waardoor doorgroeien naar een leidinggevende functie mogelijk is.
  5. Werken met de nieuwste innovaties: als machinebouwer denk je mee over de vernieuwing van het productieproces en de machines. Technologie blijft zich ontwikkelen, waardoor je constant bijleert.

Op zoek naar een baan als machinebouwer?

Synsel Techniek biedt verschillende machinebouwer vacatures aan, passend bij jouw wensen en ambities. Door het grote netwerk van 2100 innovatieve werkgevers is er gegarandeerd een baan die bij jou past. 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven