Ga naar hoofdinhoud

Verdere optimalisatie industriële tandwielkasten van SEW-Eurodrive

De rechte en haakse tandwielkasten van Generation X.e bestrijken met 23 verschillende bouwgrootten het koppelbereik van 7,2 tot 500 kNm (foto: Paul Quaedvlieg)

Na de introductie van Generation X.e in 2019 verlegt SEW-Eurodrive opnieuw de technologische grenzen. Dat maakte het bedrijf bekend op de Bauma 2022. Bij het ontwerp op het gebied van mechanica en warmteontwikkeling zijn opnieuw alle data geanalyseerd. Hierdoor is het mogelijk om een kleinere tandwielkast te kiezen, is de veiligheid verhoogd en zijn de tandwielkasten efficiënter en duurzamer.

De nieuwste berekeningsmethoden en de toepassing van digitale gegevensmodellen vormen de basis voor hogere prestaties van Generation X.e. De kennis die is opgedaan bij veld- en testbankproeven en bij simulaties wordt voortdurend verwerkt in de eigen berekeningen van SEW-Eurodrive. Hierdoor zijn ook de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid verbeterd.

Hogere thermische grenswaarden

Op deze basis werd het mechanische en thermische ontwerp van de X..e-serie opnieuw nauwkeurig geëvalueerd. In combinatie met de reeds eerder doorgevoerde optimalisaties aan de componentenzijde resulteert dit in nog hogere thermische grenswaarden, een aanzienlijk langere levensduur van de lagers en een verhoging van de nominale koppels. Bovendien zijn nu grotere aanloophoeken toegestaan bij maximale zijdelingse belasting.

Kleinere tandwielkast mogelijk

Voor eindgebruikers kunnen deze optimalisaties onder meer leiden tot het gebruik van een kleinere tandwielkast. Dit bespaart niet alleen op smeerolievolume, een lager energieverbruik en een lagere TCO. Tevens is er minder installatieruimte nodig en kan het gewicht in het eigen ontwerp van de eindklant omlaag.

Het mechanische en thermische ontwerp van de X..e-serie werd opnieuw nauwkeurig geëvalueerd (beeld: SEW-Eurodrive)

Bovendien wordt de mechanische veiligheid en daarmee de schadepreventie verder verhoogd, vooral bij zwaar belaste aandrijvingen. Door een lagere oliebadtemperatuur en een langere levensduur van de lagers zijn ook minder onderhoudsintervallen nodig tijdens de bedrijfsperiode.

Breed portfolio

De rechte en haakse tandwielkasten van Generation X.e bestrijken met 23 gedifferentieerde bouwgrootten het koppelbereik van 7,2 tot 500 kNm. Het uitgebreide modulaire programma en het grote aantal vooraf gedefinieerde aanvullende uitrustingen en opties zorgen voor een hoge mate van flexibiliteit voor aanpassing aan de toepassingssituatie.

Verlengde productgarantie

De series industriële tandwielkasten X..e en P kunnen nu worden besteld met een verlengde productgarantie van 24 maanden. Drie optionele garantiepakketten maken planningszekerheid en langdurige investeringsbescherming mogelijk.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven