Ga naar hoofdinhoud

Verbeterde vacuümgrijpers van Coval met communicatie-interface

De operator van de vacuümgrijper kan instellingsparameters en diagnostiek lezen en wijzigen vanaf een mobiel apparaat met behulp van de speciale Coval Vacuum Manager-app (foto: Coval)

Coval biedt fabrikanten een reeks vacuümgrijpers die geschikt zijn voor het grijpen en vasthouden van onderdelen van verschillende afmetingen, gewichten en materialen. Dit assortiment is nu uitgebreid met de nieuwste CMS HD serie multi-stage vacuümpompen. Met deze innovatie voldoet de nieuwe generatie aan de eisen van ‘Industrie 4.0’.

Het assortiment vacuümgrijpers van Coval is gebaseerd op twee complementaire oplossingen. De CVGL wordt gekenmerkt door zijn lage gewicht en grote aanpassingsvermogen. De CVGL is standaard verkrijgbaar in verschillende lengtes, vermogensniveaus en grijpinterfaces.

Configureren

De MVG daarentegen biedt de mogelijkheid om de grijper zo te configureren dat deze perfect kan worden aangepast aan elke toepassing. Dit is mogelijk door de lengte, breedte, grijpinterface en vacuümgenerator te variëren, terwijl een extreem laag gewicht wordt gegarandeerd. De MVG biedt een oplossing-op-maat die perfect integreert met handlingrobots.

Heavy duty

De nieuwe generatie vacuümgrijpers van Coval omvat de CMS HD-serie vacuümpompen, met een robuust ontwerp, voor hoge betrouwbaarheid, zelfs in zware omgevingen (IP65), in staat om 50 miljoen cycli te garanderen. Een belangrijke factor die hun lange levensduur bepaalt, is het modulaire ontwerp dat specifieke configuraties en gericht onderhoud van specifieke onderdelen mogelijk maakt om de reparatie van de grijpers te vereenvoudigen en te optimaliseren. Hierdoor draagt de nieuwe generatie CMS HD multi-stage pompen bij aan de betrouwbaarheid en het aanpassingsvermogen van de vacuümgrijpers.

Vacuümgrijpers worden intelligent

De nieuwe Coval-vacuümgrijpers bieden een keuze uit drie multi-stage vacuümpompconfiguraties, afhankelijk van de behoeften van de integrator: zonder sturing, met vacuum- en blow-off sturing en communicerend (IO-link Mode).
De laatste configuratie, die het makkelijker maakt de vacuümgrijpers te gebruiken en te parametriseren, wordt verkregen door de CMS HD VX-versie van de multi-stage pomp te integreren.

De nieuwe Coval-vacuümgrijpers bieden een keuze uit drie multi-stage vacuümpompconfiguraties, afhankelijk van de behoeften van de integrator: zonder sturing, met vacuum- en blow-off sturing en communicerend (IO-link Mode) (foto: Coval)

IO-Link

De configuratie beschikt over een IO-Link communicatie-interface, die voldoet aan de internationale IEC 61131-9-norm. Hierdoor is een snelle en kosteneffectieve installatie, continue diagnose, gecentraliseerde parametrering en efficiënte communicatie met protocollen (EtherNet/IP, PROFINET, EtherCAT en dergelijke) mogelijk.
Het ondersteunt eventueel ook een Human Machine Interface (HMI) met NFC-interface. Hierdoor kan de operator instellingsparameters en diagnostiek lezen en wijzigen vanaf een mobiel apparaat met behulp van de speciale Coval Vacuum Manager-app (Android of iOS).

Toepassingen

Dankzij hun grote modulariteit en gemakkelijke integratie zijn CVGL- en MVG-vacuümgrijpers in veel industrieën te vinden: verpakking, plastic, metaal en hout voor het verplaatsen van poreuze en niet-poreuze voorwerpen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven