Ga naar hoofdinhoud

SEW-Eurodrive ontwikkelt complete Starterset voor verpakkingsmachines

De StarterSET is gebaseerd op de gestandaardiseerde automatiseringsmodule MOVI-C in combinatie met gebundelde software (foto's: SEW-Eurodrive)

Vorm-vul-sluit verpakkingen zijn de eerste keuze in de voedingsindustrie, vooral voor schenkbare producten. SEW-Eurodrive heeft voor machinebouwers een StarterSET ontworpen voor een snelle en eenvoudige implementatie van verpakkingsmachines. De nieuwe set wordt geïntroduceerd op de Anuga FoodTec, die deze week in Keulen plaatsvindt. Een andere SEW-Eurodrive-noviteit op deze beurs is de serie roestvaststalen servomotorreductoren PSH..CM2H… volgens beschermingsklasse IP69K.  

De StarterSET is gebaseerd op de gestandaardiseerde automatiseringsmodule MOVI-C in combinatie met gebundelde software. Alles is inbegrepen in de doos; niettemin is er nog voldoende ruimte om met eigen ideeën te ontwerpen. In termen van de techniek betekent dit: de StarterSET Vertical Form Fill and Seal (VFFS) bevat alle noodzakelijke componenten voor de basistoepassing ‘vorm-, vul- en sluitmachine”.

Gedefinieerde oplossingsaanpak

Met deze aanpak verlaat SEW-Eurodrive de klassieke automatiseringspiramide in de richting van een duidelijk gedefinieerde oplossingsaanpak – en dit strekt zich uit tot materiaalbeheer en de mogelijkheid om met slechts één identificatienummer een passende set te bestellen.

De machine specifieke StarterSET bevat hardware als basispakket, zoals besturing, regelaar, servomotorreductoren, kabels, digitale en analoge veldbusklemmen, HMI en de bijbehorende accessoires.

Inclusief applicatiesoftware

Ook de benodigde software maakt deel uit van het voorgedoseerde pakket – hier in de vorm van de MOVIKIT-bundel FormFillSeal voor de applicatie-implementatie. Met dit licentiemodel laat de firma uit Bruchsal het aan de machinebouwer over of hij zijn functies aandrijfgerelateerd of als centrale bewegingsbesturing wil implementeren.

Automatiseringsarchitectuur

Deze vrijheidsgraden in de automatiseringsarchitectuur maken ook de aankoop merkbaar eenvoudiger en geven de zekerheid dat aan alles is gedacht – in overeenstemming met het motto ‘all inclusive’. De StarterSET kan door het uitgebreide productassortiment van SEW-Eurodrive onbeperkt worden aangepast en met al zijn voordelen als pakket voor complexe machines op maat worden gemaakt.

Hygiënische servomotorreductoren

Naast de StarterSET toont SEW-Eurodrive op de Anuga FoodTec ook een uitbreiding in haar range roestvrijstalen servomotorreductoren. De PSH..CM2H… serie breidt de gebruiksmogelijkheden voor machinebouwers uit voor toepassingen in de voedingsmiddelen-, dranken- en farmaceutische industrie.

servoreductor rvs SEW Eurodrive
De roestvrijstalen servomotorreductoren van de serie PSH..CM2H…

De roestvrijstalen servomotorreductoren van de serie PSH..CM2H… zijn hygiënisch uitgevoerd. Zij voldoen aan de strikte richtlijnen van de European Hygienic Engineering Design Group (EHEDG) en de US Food and Drug Administration (FDA). Met een oppervlakteruwheid van minder dan 0,8 µm hebben de actuatoren een glad oppervlak en geen hoeken of randen.

CIP- en SIP-processen

Met het oog op duurzaamheid en reinigingsgemak zijn de compacte eenheden, bestaande uit een synchrone servomotor en planetaire tandwielkast, ontwikkeld om bestand te zijn tegen hogedruk-reiniging bij hoge temperaturen – zelfs met chemische reinigingsmiddelen. De aandrijfunits zijn bestand tegen oververhitte stoom en corrosieve reinigingsmiddelen – twee typische vereisten voor met name CIP- en SIP-processen (Clean In Place, Sterilisation In Place).

Beschermingsklasse IP69K

De beschermingsklasse van de nieuwe roestvrijstalen servomotorreductoren van SEW-Eurodrive is IP69K. De servomotoren bestaan uit vijf bouwgrootten met verschillende lengten bij nominale koppels van 1,0 tot 103,6 Nm, alsmede vier verschillende overbrengingsverhoudingen per reductor. Voor een dynamische en veilige positionering zijn diverse feedbacksystemen beschikbaar.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven