Ga naar hoofdinhoud

Rollon presenteert in Hannover lineaire oplossingen voor de industrie

Rollon realiseert innovatieve oplossingen voor de industriële bewegingstechniek (foto: Rollon)

Op de Hannover Messe 2023 van 17 tot 21 april presenteert Rollon zich samen met de anderen bedrijven van de divisie Industrial Motion op de gezamenlijke stand van de Timken-groep. Het Amerikaanse technologieconcern bundelt daar zijn technische expertise voor de meest uiteenlopende markten en stelt het innovatieve oplossingen voor industriële aandrijftechniek voor.

Door de gediversifieerde oriëntatie bestrijkt het Timken-concern een zeer breed productspectrum en biedt innovatieve oplossingen voor een groot aantal toepassingen en branches. Het doel van de gezamenlijke stand op de Hannover Messe 2023 is om gebruik te maken van merkoverkoepelende synergie-effecten om zo de klanten nog beter te kunnen ondersteunen. Op 120 vierkante meter presenteert zich op stand B39 in hal 6 een tiental bedrijven uit de Amerikaanse bedrijvengroep. Daartoe behoort ook de specialist in lineaire techniek Rollon.

Innovatieve lineaire techniek

Rollon is gespecialiseerd in oplossingen op het gebied van lineaire techniek en biedt een omvangrijk assortiment met lineaire rails, telescopische geleiders en lineaire assen. Op basis van het assortiment realiseert het bedrijf in samenwerking met systeemintegratoren en partners flexibele automatiseringssystemen, economische systeemoplossingen en op maat gemaakte concepten voor alle branches, toepassingen en gebruiksomstandigheden.

Zelfuitlijnende lineaire rails

Door het vermogen tot zelfuitlijning kunnen de systemen van de Compact Rail parallelliteitsfouten van de montagevlakken in een of twee niveaus (axiaal en radiaal) net zo perfect compenseren als een hoogteverschil of hoekfout tussen de geleidingen. De lineaire rails met inductiegeharde en geslepen loopbanen zijn bovendien compact gebouwd, onderhoudsarm, ongevoelig voor vuil en stof alsmede ontworpen voor hoge verplaatsingssnelheden (max. 9 m/s) en acceleraties (max. 20 m/s2).

Belastbare telescopische geleiders

Rollon biedt een groot aantal telescopische geleiders voor vrijwel alle toepassingen. De telescoop geleiders met kogel- en rollagers alsmede geharde loopbanen worden gekenmerkt door een grote bestendigheid tegen schokken en trillingen en laten zelfs bij hoge belasting slechte een geringe doorbuiging zien. Telescopische geleiders zijn er zowel als gedeeltelijke, volledig uittrekbare geleider, maar ook met overextractie tot 200 % van de gesloten geleidingslengte. Deze zijn verkrijgbaar in uitvoeringen van staal, aluminium en roestvrij staal.

Plug-and-play-oplossing

Met de Cobot Transfer Unit (CTU) van Rollon kan de actieradius van de UR-robots snel, eenvoudig en economisch worden vergroot. Het all in one-pakket bestaat uit een configureerbare lineaire as inclusief voorgemonteerde kabels, een schakelkasten de software-componenten voor URCaps. Het is UR+ gecertificeerd, plug and play-ready en intuïtief te bedienen. Het resultaat: een efficiënter gebruik, flexibelere processen en lagere kosten.

Portaal- en meerassige systemen

Het hoeft niet altijd een robot te zijn. Veelal is een combinatie van lineaire bewegingen zelfs een betere keuze. Meerassige systemen van Rollon brengen de automatisering op gang. Ze zijn veelzijdig, efficiënt, compact gebouwd en hebben zich met succes bewezen in vele toepassingen – van montagesystemen en verpakkingsinstallaties tot aan productielijnen met hoge cyclusaantallen en snelheden.

Ook interessant: Hannover Messe 2023: vijf overkoepelende megatrends

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven