Ga naar hoofdinhoud

Planetaire tandwielkast NTP absorbeert grote krachten

NTP - de nieuwste planetaire tandwielkast in de alpha Value Line (foto: Wittenstein SE)

Wittenstein alpha GmbH presenteert voor het eerst de NTP, – de nieuwste planetaire tandwielkast in de alpha Value Line. De belangrijkste kenmerken waarmee hij zich onderscheidt van de huidige marktstandaard in kostengevoelige toepassingen voor precisie tandwielkasten zijn de geminimaliseerde torsiespeling voor meer beweging en herhaalnauwkeurigheid en het verbeterde vermogen om hoge externe krachten op te nemen – bereikt door een extra stabiel rollager aan de uitgang.

De NTP heeft een torsiespeling van ≤ 5 arcmin en is nu verkrijgbaar in vier verschillende bouwgrootten van 015 tot 045, met maximale koppels van 56 tot 800 Nm en overbrengingsverhoudingen van 4 tot 100. Voor toepassingen in de voedingsmiddelenindustrie zijn goedgekeurde smeermiddelen van levensmiddelenkwaliteit leverbaar. De flensaandrijving – die direct herkenbaar is aan de blauwe behuizing met een omringend designelement – kan eenvoudig worden geconfigureerd met behulp van de maattool cymex.

De NTP met zijn torsiespeling van ≤ 5 arcmin is nu verkrijgbaar in vier maten tussen 015 en 045, maximumkoppels van 56 tot 800 Nm en overbrengingsverhoudingen van 4 tot 100 (foto: Wittenstein)

Lage torsiespeling met hogere koppeldichtheid

Het succes van de NTP-productserie is niet in de laatste plaats te danken aan het feit dat gebruikers tegelijkertijd profiteren van verschillende best-in-class eigenschappen, bijvoorbeeld lage torsiespeling met hogere koppeldichtheid, hoge kantelmomenten met verbeterd synchronisatiegedrag of hoge torsiestijfheid met verhoogde absorptie van externe krachten. Tenslotte is het voor machinefabrikanten nu nog eenvoudiger om reductoren van Wittenstein in te zetten in assen met de meest uiteenlopende eisen.

NTP planetaire tandwielkast

Van handling tot automatisering en van verpakkingstechniek tot gereedschapsmachines, elke markt en elke eis stelt speciale eisen aan eigenschappen als torsiespeling, levensduur, inbouwruimte of koppeldichtheid. De NTP planetaire tandwielkast uit de alpha Value Line komt tegemoet aan een aantal gestaag groeiende toepassingssegmenten in de markt voor precisie tandwielkasten, waarin men zich terdege bewust is van het belang van hoge prestaties, maar niettemin verplicht is te letten op kostenefficiëntie.

Ook interessant: Geminiaturiseerde tandwielkast van Wittenstein maakt debuut op Hannover Messe

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven