Ga naar hoofdinhoud

Permanentmagneetrem geoptimaliseerd voor de servomotor

De nieuwe Combiperm P2 van KEB Automation is een innovatieve permanentmagneetrem die een aanzienlijk hoger koppel bereikt bij een compactere inbouwruimte (foto: KEB Automation)

Remmen in servomotoren moeten nauwkeurig werken onder speciale omgevingsomstandigheden. Daarom heeft KEB Automation de permanente magneetrem Combiperm P2 ontwikkeld als opvolger van de Combiperm P1.

De Combiperm P2 heeft minder vermogen nodig, waardoor de motor niet extra opwarmt. Daarnaast heeft de rem een geoptimaliseerde magnetische flux, wat een positief effect heeft op het koppel. Daarnaast is er minder permanent magneetmateriaal nodig.

Geïntegreerde viltring

Een van de innovaties bij de P2 is een standaard geïntegreerde viltring. Door de positie van de rem op het motorlager dient deze onder meer om de geproduceerde olienevel op te vangen. Meer noodstops en een grotere slijtagereserve zijn verdere voordelen die de nieuwe rem onderscheiden van zijn voorganger. De P2 is ontworpen voor spanningen van 24 V en heeft een koppelbereik van 1 Nm tot 60 Nm. Zijn precisie en bestendigheid tegen hoge temperaturen in het motorcompartiment maken hem geschikt voor toepassingen als servomotoren. Ze worden onder meer gebruikt in robotica, medische technologie of logistiek.

Ook interessant: Systemen KEB Automation met Profisafe

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven