Ga naar hoofdinhoud

NORD breidt vestiging in Aurich uit

De vraag naar op maat geconfigureerde elektronische componenten is enorm toegenomen (foto: NORD Drivesystems)

De voortdurend stijgende vraag naar elektronische componenten maakt uitbreiding van de vestiging van NORD Electronic Drivesystems in Aurich, Nedersaksen, noodzakelijk. In de laatste uitbreidingsfase zal NORD de productiecapaciteit van zijn dochteronderneming hebben verdrievoudigd.

Sinds het begin van de jaren tachtig produceert NORD Electronic Drivesystems in de Oost-Friese districtsstad Aurich elektronische componenten, met name frequentieomvormers. “De vraag naar op maat geconfigureerde apparaten is de laatste jaren enorm toegenomen”, legt vestigingsmanager Gerhard Harms uit. “Daarom heeft het bedrijf besloten de fabriek in Aurich aanzienlijk uit te breiden.”

Twee uitbreidingsfasen

De ruimte voor de assemblage van klantprojecten zal worden uitgebreid tot 3.000 vierkante meter, verdeeld over twee verdiepingen. De productiecapaciteit zal in de laatste uitbreidingsfase groeien van 140.000 tot meer dan 400.000 units. De eerste capaciteitsverhoging van 50 procent zal in het tweede kwartaal van 2022 in gebruik worden genomen.

Sinds het begin van de jaren 80 vindt de productie van NORD plaats in de Oost-Friese districtsstad Aurich (foto: NORD Drivesystems)

Betrokkenheid bij de locatie

De complete uitbreiding in Aurich vergt een financiële inspanning in de orde van grootte van 3,2 miljoen euro. “Deze investering is niet alleen het gevolg van het toenemende belang van elektronische componenten voor NORD”, benadrukt Gerhard Harms. “Het is ook een duidelijk commitment van de onderneming aan de vestiging Aurich”.

Ook interessant: NORD neemt geautomatiseerd magazijn voor kleine onderdelen in gebruik

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven