Ga naar hoofdinhoud

Nieuw slangenpersaggregaat 85CE-PDP voor meer flexibiliteit en productiviteit

Het nieuwe Parker krimptang-aggregaat 85CE-PDP (foto: Parker)

Parker Polymer Hose Division Europe, een divisie van Parker Hannifin, kondigt de lancering aan van een flexibel slangenpersaggregaat (85CE-PDP). De nieuwe eenheid vormt een aanvulling op het brede scala aan draagbare slangenpersaggregaten van Parker, om de productiviteit en veelzijdigheid voor kleinere slangassemblages te verhogen, met meer flexibele opties voor klanten.

Het nieuwe 85CE-PDP slangenpersaggregaat van Parker biedt een efficiënte en flexibele manier om slangen overal te krimpen, onafhankelijk van stroom- en luchttoevoer. Dit maakt het krimpen van slangen veel productiever, omdat het mogelijk is om de slang elektrisch te krimpen in plaats van handmatig.

Flexibiliteit

De 85CE-PDP werkt met alle in de handel verkrijgbare accuschroevendraaiers. Dit maakt het apparaat flexibel in gebruik, vooral in de landbouw, bosbouw, bouw en mobiele hydraulische toepassingen. Het kan overal worden gebruikt, zonder dat er speciale aggregaten, andere stroombronnen of luchttoevoer nodig zijn. Samen met de bestaande krimpgereedschappen van Parker, Karrykrimp 1 en 2, biedt dit nog meer flexibele en productieve opties voor het krimpen van slangkoppelingen.

Debiet en druk

Het 85CE-PDP slangenpersaggregaat biedt een debiet tot 2,2 (0,68) l/min en een nominale druk van 70 MPa (700 bar). De druk kan worden gemeten met het geïntegreerde druktestpunt. Het heeft een vooraf ingesteld overdrukventiel op 700 bar, dat handmatig kan worden aangepast, en een zeskantige SW-aandrijfas van 13 mm. De 85CE-PDP kan worden gebruikt in een temperatuurbereik van +10 °C tot +35 °C. Met een olievolume van 2,5 l heeft het apparaat een gewicht van 9 kg, wat betekent dat het gemakkelijk kan worden gedragen met de geïntegreerde schouderriem.

Slangenperstoepassingen

“Met ons uitgebreide portfolio van slangenpersapparatuur kan Parker Polymer Hose Division Europe aan alle soorten slangenperstoepassingen voldoen. Samen met de Karrykrimp 1 en 2 omvat ons aanbod tools om de productiviteit te maximaliseren en slangen flexibel te krimpen waar nodig,” aldus Thomas Troeller, productmanager Koppelingen, Parker Polymer Hose Division Europe.

Het slangenpersaggregaat past bij de 700 bar slangeenheid, maat -4, inclusief mannelijke koppeling en handgrepen geproduceerd door Parker.

Keuzemogelijkheden

Dit nieuwe aanbod leidt tot keuzemogelijkheden. Voor maximale draagbaarheid en flexibiliteit biedt Parker de twee handpompen, Karrykrimp 1 en 2, terwijl de nieuwe 85CE-PDP-pomp, die wordt bediend door een accuschroevendraaier, de productiviteit en veelzijdigheid verhoogt voor kleinere slangassemblagebehoeften. Andere beschikbare versies zijn onder meer een elektrische pomp, een elektrisch aggregaat en een lucht-/hydraulische pomp.

Ook interessant: Oplossing van Parker Hannifin voor de automatisering van hydraulische processen

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven