Ga naar hoofdinhoud

Neco-serie van Nabtesco gepresenteerd

Met de Neco-serie heeft Nabtesco een nieuw hoofdstuk geopend op het gebied van cycloïdale tandwielen (foto: Paul Quaedvlieg)

Met de Neco-serie heeft Nabtesco een nieuw hoofdstuk geopend op het gebied van cycloïdale tandwielen. De serie is nu uitgebreid met modellen die zijn gedimensioneerd voor zware toepassingen.

De inbouwklare servoreductoren zetten maatstaven op het gebied van design, corrosiebescherming, motorinterface en modulariteit, om zo enorme sprongen in performance te realiseren. De Neco HT high-torque reductoren leveren koppels van 3.800 tot 7.000 Nm en garanderen een nauwkeurige positionering in toepassingen met hoge gewichten en krachten. Ze worden gekenmerkt door modulariteit en standaardisatie, wat zorgt voor kosteneffectieve serieproductie en hoge beschikbaarheid.

Gesloten tandwielkasten

De Neco-serie bestaat uit volledig gesloten tandwielkasten. Ze zijn gebaseerd op de precisietandwielen van de RH-N-serie en onderscheiden zich door een modern, strak design, omvangrijke corrosiebescherming, hoge modulariteit en maximale flexibiliteit bij de motoraansluiting. “Bij de ontwikkeling van de tandwielen hebben we gekeken naar de belangrijkste eisen van onze klanten. Door te focussen op perfectie hebben we een zeer economische oplossing gecreëerd, zonder compromissen te hoeven sluiten met betrekking tot de technische specificaties”, legt Daniel Obladen, Head of Sales General Industries bij Nabtesco Precision Europe GmbH uit.

Modulair aandrijfconcept

De Neco-tandwielkasten bereiken een hoge precisie met een hystereseverlies van slechts 0,5 arc.min. Ze hebben een zeer robuuste constructie met dubbel gelagerde excentrische assen en een gelagerde ingaande as. Ze beschikken over een hoge overbelastbaarheid en torsiestijfheid. Daarnaast zorgt hun licht ontwerp voor toepassingen met een lagere inertie, betere belastingcondities en een lager stroomverbruik. De voordelen voor de gebruiker liggen voor de hand: kortere cyclustijden, alsook een hogere productiviteit en efficiëntie.

De Neco-tandwielkasten bereiken een hoge precisie met een hystereseverlies van slechts 0,5 arc.min (foto: Paul Quaedvlieg)

Uitgebreide corrosiebescherming

Naast de ontwerpinnovaties beschikt de Neco-serie ook over een geavanceerd corrosiebeschermingsconcept. SSA-coating (een speciale corrosiebeschermingsmethode van Nabtesco) wordt gecombineerd met oxidatie om een optimale bescherming te bieden. Het resultaat is een omvangrijke corrosiebescherming, ook op de uitgaande as van de aandrijving en op de loopvlakken voor de radiale asafdichtingen.

Meer innovaties op Automatica:

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven