Ga naar hoofdinhoud

Liebherr bundelt Electronics & Drives in één bedrijf

Liebherr-Electronics and Drives GmbH ontwikkelt en produceert in zijn hoofdkantoor in Lindau aan het Bodenmeer hoogwaardige elektronica voor mobiele machines en de luchtvaart (foto: Liebherr)

Met de voortschrijdende elektrificatie en digitalisering van de industrie- en luchtvaartsector worden ook de gebieden elektrische aandrijftechniek, elektronica en besturingstechniek steeds belangrijker. Liebherr heeft deze kerncompetenties voortaan gebundeld in een nieuwe onderneming, Liebherr-Electronics and Drives GmbH.

De twee Liebherr-vestigingen, Lindau en Biberach (vliegveld), waren voorheen twee afzonderlijke ondernemingen. Voortaan bundelen de twee vestigingen hun expertise in producten en diensten. Met deze bundeling versterkt het productsegment Components de gebieden elektrische aandrijftechniek, elektronica en besturingstechniek. Liebherr-Electronics and Drives GmbH heeft zijn hoofdkantoor in Lindau aan het Bodenmeer. Het bedrijf ontwikkelt en produceert zijn producten niet alleen voor de talrijke productsegmenten van de Liebherr Group, maar ook voor externe klanten in sectoren als landbouw, bouw en bedrijfsvoertuigen.

Combinatie Electronics & Drives

“Deze combinatie van kerncompetenties is een mijlpaal voor Liebherr. De twee vestigingen hebben in het verleden al succesvol samengewerkt bij diverse projecten. Nu bundelen we onze krachten en bestaande knowhow om nieuwe producten voor onze klanten te ontwikkelen en te produceren”, aldus Hirohito Imakoji, commercieel directeur van Liebherr-Electronics and Drives GmbH.

Portfolio

Twee jaar na het 20-jarig bestaan van Liebherr-Elektronik GmbH in Lindau wordt het bedrijf nu Liebherr-Electronics and Drives GmbH. Tegenwoordig omvat het portfolio mens-machine-interfaces, gateways, sensortechnologie, besturings- en vermogenselektronica. Daarnaast biedt de vestiging Electronics Manufacturing Services (EMS) en uitgebreide test- en kwalificatiediensten op het gebied van elektronica. Het toenemende belang van elektronica in mobiele machines en de luchtvaart leidde onlangs tot een recordomzet in Lindau in 2021.

Vliegveld Biberach

Ook de business unit voor elektrische aandrijf- en besturingstechniek schrijft een nieuw verhaal. Voorheen onderdeel van Liebherr-Components Biberach GmbH, breidt de moderne fabriek op het vliegveld in Biberach nu het portfolio van Liebherr-Electronics and Drives GmbH uit. Liebherr startte de productie op het vliegveld van Biberach in 2015. Het productaanbod van de locatie omvat elektromotoren, schakelapparatuur en energieopslagsystemen. Dit zijn allemaal belangrijke gebieden voor elektrificatie, waardoor de fabriek sinds de opening aanzienlijk is gegroeid qua omzet en personeelsbestand.

De vestiging in Biberach vult het toekomstgerichte portfolio van Liebherr-Electronics and Drives GmbH aan met elektrische aandrijf- en besturingstechniek (foto: Liebherr)

Nieuwe banen op beide locaties

In het kader van de fusie blijft Liebherr het personeel van beide locaties in dienst houden. De positieve bedrijfsontwikkeling als gevolg van de steeds verdergaande elektrificatie en digitalisering is zowel in Lindau als in Biberach duidelijk merkbaar. Naast de bestaande banen biedt dit op beide locaties nieuwe carrièremogelijkheden op de meest uiteenlopende gebieden voor degenen die deze toekomstige werkterreinen willen helpen ontwikkelen.

Megatrends bedienen

Hirohito Imakoji voegt hieraan toe: “De werkterreinen van ons nieuwe bedrijf dienen verschillende megatrends. Wij willen de machines van onze klanten efficiënter, milieuvriendelijker en veiliger maken – te land, ter zee en in de lucht. Om dit te bereiken zoeken wij meer specialisten die dit samen met ons willen realiseren. Tegelijkertijd bieden we leerlingen en studenten meerdere bekroonde opleidingsprogramma’s op boeiende gebieden.”

Ook interessant: Liebherr presenteert prototype waterstofmotoren 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven