Ga naar hoofdinhoud

Jetter presenteert JXM-uitbreidingsmodules

Jetter AG, specialist in automatiseringsoplossingen, biedt met de JXM-uitbreidingsmodules een universeel inzetbare set van decentrale modules voor mobiele machines. (foto: Jetter)

Jetter AG, specialist in automatiseringsoplossingen, biedt met de JXM-uitbreidingsmodules een universeel inzetbare set van decentrale modules voor mobiele machines. Dankzij de I/O-configuratie met flexibel configureerbare in- en uitgangen kunnen zij vrijwel alle gedecentraliseerde taken overnemen.

Elk modeltype is afgestemd op specifieke functionele eisen, waardoor de Jetter-serie I/O-modules een ideale aanvulling of uitbreiding vormt op elk besturingssysteem in mobiele machines, bedrijfswagens en voertuigen voor speciale doeleinden. Dankzij de communicatie via CANopen kunnen ze in conventionele CAN-netwerken worden geïntegreerd. De uitbreidingsmodules worden beschermd door een robuuste, ingegoten behuizing en zijn geschikt voor gebruik in de veeleisende bedrijfsomgevingen die kenmerkend zijn voor mobiele automatiseringssystemen. De verschillende versies van de I/O-modules verschillen bijvoorbeeld op het gebied van bekabeling, ingangen en uitgangen.

De juiste oplossing voor elke toepassing

Afhankelijk van de toepassing verschillen de vereisten voor de bekabeling van de uitbreidingsmodule. Het JXM-IO-E30 modeltype beperkt de bekabelingsinspanningen aanzienlijk. Het wordt geleverd met een referentie-uitgang die standaard sensoren en pre-processing toepassingen ondersteunt. Deze I/O node wordt algemeen gebruikt door strooivoertuigen.

Machines die regelmatig veranderen

Waar de machines regelmatig veranderen, komen de voordelen van de JXM-IO-EX30 uitbreidingsmodule tot hun recht: Hoewel de hardware identiek is aan het JXM-IO-E30 modeltype, werd de 48-pins Molex plug vervangen door 4-pins DT-plugs. Deze aanpak maakt gebruik van standaardkabels, waardoor een snelle plug & play connectiviteit in het veld mogelijk wordt. Het wordt bijvoorbeeld toegepast voor het realiseren van automatiseringstaken voor mengmesttanks en mestverspreiders.

JXM-IO-EW30

Het JXM-IO-EW30-type is ontworpen voor zware bedrijfsomstandigheden in speciale voertuigen. Voor dit modeltype zijn geen stekkerverbindingen nodig. De robuuste behuizing in combinatie met de beproefde kabelwartels en WAGO MCS mini HD-connectoren zorgen voor een maximale flexibiliteit en betrouwbaarheid van de bedrading.

Gemaakt voor lineaire aandrijvingen

Het trio van de serie 30 onderscheidt zich van de JXM-IO-E31 vooral door het type uitgang. Terwijl de JXM-IO-E30, JXM-IO-EX30 en JXM-IO-EW30 modellen zijn voorzien van hoge-stroomtrajecten, zoals vereist voor hydraulische kleppen, heeft de JXM-IO-E31 acht halfbruggen, die geschikt zijn voor lineaire aandrijvingen zoals geïnstalleerd in gemeentelijke voertuigen. Een typische toepassing is de besturing van geborstelde gelijkstroommotoren in mobiele machines met eigen aandrijving.

Veel toepassingsgebieden

In tegenstelling tot het type JXM-IO-E31 is de I/O-configuratie van de JXM-IO-E32-uitbreidingsmodule op de ingang gericht, waardoor deze module een breed scala aan gedecentraliseerde taken kan uitvoeren. De 16 ingangen omvatten analoge sensoringangen en sensoringangen met hoge resolutie – waarvan er acht thermische sensoringangen zijn die PT1000 sensoren ondersteunen. Daardoor wordt het toepassingsgebied van de module nog groter. Het wordt voornamelijk gebruikt voor de integratie van thermische sensoren en druksensoren met hoge resolutie in mobiele machines.

Schaalbaarheid onder de loep

Of het nu gaat om gemeentevoertuigen of landbouwmachines – de mobiele automatiseringsoplossingen van Jetter bieden geavanceerde schaalbaarheid. Door de zorgvuldige combinatie van software, hardware en bedieningsconcepten staan de systeemoplossingen van Jetter synoniem voor full-service oplossingen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven