Ga naar hoofdinhoud

Invertek Drives investeert ruim 7 miljoen euro in nieuw innovation center

Invertek Drives investeert ruim 7 miljoen euro in een nieuw innovation center (foto: Invertek Drives)

Invertek Drives, fabrikant van frequentieregelaars investeert ruim 7 miljoen euro in een nieuw innovation center. Naast het hoofdkantoor en de productiefaciliteit van het bedrijf op het Offa’s Dyke Business Park, Welshpool, Powys, UK, is grond aangekocht voor het op maat gemaakte centrum.

Het geplande innovation center zal ultramoderne onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten bieden voor het ontwerp van de volgende generatie frequentieregelaars voor elektromotorbesturing. Invertek Drives produceert Optidrive frequentieregelaars die elektrische wisselstroommotoren nauwkeurig regelen. Ze worden gebruikt in een reeks toepassingen zoals motion control, pompen, HVAC en koeling. De meeste industrieën over de hele wereld gebruiken een frequentieregelaar voor een motor- of pompbesturingstoepassing, van engineering en productie tot voedselproductie, waterindustrie, farmaceutica en landbouw.

Minder energieverbruik

De frequentieregelaars regelen nauwkeurig de snelheid van motoren en pompen, waardoor ze energiezuiniger worden. Dit resulteert in minder energieverbruik en vermindert de bijbehorende emissies, wat de noodzaak om de klimaatverandering wereldwijd te verminderen ondersteunt.

Nieuwe generatie frequentieregelaars

Shaun Dean, CEO van Invertek Drives Ltd alsook Senior Vice President van Sumitomo Heavy Industries en CEO van PTC EMEIA HQ, geeft aan dat de nieuwste investering zal leiden tot een va nde modernste R&D-faciliteiten met betrekking tot frequentieregelaars. “Het nieuwe innovatiecentrum wordt een hub voor het ontwerp van onze frequentieregelaartechnologie van de volgende generatie. Onze Optidrive frequentieregelaars staan wereldwijd bekend om hun effectiviteit in efficiënte motorbesturing, duurzaamheid en gebruiksgemak.”

Toepassings- en opleidingscentrum

“De investering maakt deel uit van de continue investeringen die Sumitomo Heavy Industries lokaal in Wales doet in Invertek. Binnenkort beginnen de werkzaamheden aan een uitbreiding van onze bestaande productiefaciliteit op de site als onderdeel van een investering van ruim 11 miljoen euro. Dit omvat ook de eerder aangekondigde oprichting en voltooiing van een nieuw, ultramodern toepassings- en opleidingscentrum.”

1,2 miljoen Optidrive frequentieregelaars

Dankzij de uitbreiding kan Invertek de productie van haar Optidrive frequentieregelaars verhogen van 460.000 eenheden per jaar tot meer dan 1,2 miljoen. Het creëert ook nieuwe carrièremogelijkheden in het hoofdkantoor, waar meer dan 350 mensen werken.

Emissiereductie

Glyn Jones, technisch directeur van Invertek Drives: “Het nieuwe innovatiecentrum wordt een baken voor onderzoek en ontwikkeling van frequentieregelaars van de volgende generatie. Onze producten creëren niet alleen efficiëntie in bewegings- en pompbesturingssystemen, maar ze ondersteunen ook de vermindering van schadelijke CO2-uitstoot door middel van energiebesparende technologie. Wij zetten ons in om technologie te creëren die dergelijke behoeften in de huidige maatschappij blijft ondersteunen en dit is opnieuw een duidelijk engagement daartoe.”

Het bedrijf is momenteel bezig met een wervingscampagne voor verschillende banen, variërend van stageplaatsen voor afgestudeerden tot banen in de productie en elektrotechniek.

Ook interessant: Nieuwe reeks Invertek frequentieregelaars met hoog vermogen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven