Ga naar hoofdinhoud

Heavy-duty afdichtingen beschermen lagers en zijn eenvoudig te monteren

De hoofdafdichtingslip van HFS afdichtingen heeft een veermechanisme dat de optimale radiale aandrukkracht tegen de as levert (foto: SKF)

De nieuwe HFS radiale asafdichtingen van SKF beschermen grote lagers tegen verontreiniging in industrieën zoals metalen, mijnbouw en pulp- en papier. Typische toepassingen zijn zware tandwielkasten en aandrijfsystemen, bouwnijnverheid en grondbewerkingsmachines en mijnbouwinstallaties.

De met textielweefsel versterkte rubberen afdichtingen zijn bedoeld voor de medewerkers van MRO-afdelingen (onderhoud, reparatie en operatie) en zijn eenvoudig te monteren. Het zijn grotendeels voorraadproducten, wat efficiënter onderhoud mogelijk maakt.

Korte levertijd

Populaire afdichtingsmaten zijn verkrijgbaar als voorraadartikelen, wat betekent dat de vervangende onderdelen zeer snel geleverd kunnen worden. HFS afdichtingen kunnen gemakkelijk worden gebruikt als vervanging voor andere veelgebruikte textielversterkte rubberafdichtingen op de markt. Naast de voorraadproducten zijn er op maat gemaakte uitvoeringen leverbaar.

Extra bescherming lagers

De afdichtingen bieden klanten ook een aantal voordelen op het gebied van duurzaamheid. Het gaat lekkage en verlies van smeermiddel tegen, terwijl het ook productiemiddelen bespaart doordat ze grote metalen labyrintafdichtingen kunnen vervangen. De extra bescherming helpt de levensduur van de lagers te verlengen – en bevordert het gebruik van reconditionering.

Smeergroeven

De hoofdafdichtingslip van HFS afdichtingen heeft een veermechanisme dat de optimale radiale aandrukkracht tegen de as levert. Alle HFS afdichtingen kunnen voorzien worden van smeergroeven, waardoor nasmeren mogelijk is tussen de afdichtingslippen die in O-opstelling of in tandemopstelling opgesteld zijn.

De afdichtingen zijn niet alleen gefabriceerd volgens de strenge normen van SKF, gecontroleerd in testopstellingen, maar hebben ook 100% traceerbaarheid. Technische ondersteuning van SKF is breed beschikbaar.

Ander interessant nieuws over SKF: JIS-compatibel kogellagerunits van SKF voor vervuilde omgevingen (video)

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven