Ga naar hoofdinhoud

Geminiaturiseerde tandwielkast van Wittenstein maakt debuut op Hannover Messe

De geminiaturiseerde Galaxie - met axiaal werkingsprincipe (foto: Wittenstein)

Onder het motto “Shaping the world of cybertronic motion” neemt Wittenstein deel aan de Hannover Messe (hal 6, stand D23). De nieuwe geminiaturiseerde Galaxie tandwielkast met axiaal werkingsprincipe en het servoaandrijfsysteem cyber iTAS system 2 met slimme veiligheidsarchitectuur voor automatisch geleide voertuigen (AGV’s) behoren tot de getoonde producten.

Andere hoogtepunten zijn de industriële implementatie van de digital twin en de slimme producten en diensten waarmee de Wittenstein-groep een sleutelrol speelt bij het vormgeven en ontwikkelen van de wereld van cybertronic motion en digitale transformatie.

Veertig jaar planetaire tandwielkasten

Veertig jaar geleden, in 1983, onthulde Wittenstein op de Hannover Messe ’s werelds eerste spelingsarme planetaire tandwielkast. Deze uitvinding markeerde tegelijkertijd de geboorte van het huidige Wittenstein alpha GmbH – tot op de dag van vandaag internationaal leverancier van precisie tandwielkasten. Een andere baanbrekende innovatie in de aandrijftechniek in deze 40-jarige periode was in 2015 het Galaxie-aandrijfsysteem, dat vervolgens niet alleen meerdere prestigieuze prijzen won, maar ook de gebruikers in de high performance engineering-sector overtuigde. Het is sindsdien wiskundig bewezen en in de onderzoeksgemeenschap erkend als een onafhankelijke tandwielkastklasse.

Galaxie in miniatuur

De geminiaturiseerde Galaxie tandwielkast van Wittenstein maakt zijn debuut op de Hannover Messe 2023. Met zijn kleine afmetingen en hoge totale ratio is deze ultrastijve, uiterst precieze tandwielkast een installatiegeschikt, technisch en technologisch superieur alternatief voor de in de medische en precisierobotica gebruikelijke as-tandwielkasten. Een korte vergelijking van de technische gegevens: 40% hogere compactheid en koppeldichtheid, met een factor 3 verbeterde torsiestijfheid, een tweemaal zo hoog noodstopkoppel, absoluut spelingsvrij gedurende de gehele levensduur en een bijna 50% grotere holle asdiameter zorgen voor een nieuwe prestatiedimensie in de marktconforme tandwielkastmaten 90 mm en 110 mm. Samen met de servomotoren uit de cyber-kitserie van Wittenstein vormt de geminiaturiseerde Galaxie tandwielkast bovendien een perfecte motor-/tandwielkastcombinatie – waarbij indien geweinst ook holle-asmotoren van andere fabrikanten kunnen worden geïntegreerd.

Cyber iTAS-system 2

Cyber iTAS system 2: Het nieuwe servo aandrijfsysteem voor AGV’s, AMR & Co (foto: Wittenstein)

Met de cyber iTAS-system 2 presenteert Wittenstein een volledig nieuw ontworpen, compact servoaandrijfsysteem voor AGV’s (Automated Guided Vehicles), AMR’s (Autonomous Mobile Robots) en andere mobiele platforms. Dit differentieel aandrijfsysteem overtuigt met een end-to-end industrieel concept dat de ontwikkeling, het ontwerp en de constructie van voertuigen op lange termijn en de bediening en het onderhoud sterk vereenvoudigt. Het cyber iTAS-system 2 bestaat uit een veiligheidsgecertificeerde servoaandrijving en een wielaandrijving van slechts 180 mm hoog met een verhoogd draagvermogen. Ook de veiligheidsarchitectuur van het aandrijfsysteem is opnieuw ontworpen: met zijn ongewoon slanke ontwerp zorgt het voor een maximaal integratiegemak.

AGV’s en AMR’s

De prestaties en veiligheidskenmerken van het aandrijfsysteem zijn geschikt voor AGV’s en AMR’s in zowel conventionele als collaboratieve werkscenario’s in productie, assemblage, magazijn en intralogistiek. Het geeft voertuigfabrikanten de mogelijkheid om AGV’s, AMR’s en andere mobiele platforms te bouwen die volledig voldoen aan de eisen van de fabrieken van de toekomst.

Digital twin

Iedereen heeft het over de digital twin – en op de komende Hannover Messe demonstreert Wittenstein hoe deze de levens- en gebruikscycli van een product met elkaar verbindt, plus de voordelen ervan voor zowel machinebouwers als gebruikers. De nieuwste slimme producten en bijbehorende digitale diensten zullen ook te zien zijn, bijvoorbeeld tandwielkasten met cynapse-functionaliteit die gebruiksgegevens genereren, statistieken bijhouden over mogelijke oorzaken van storingen of service-informatie verstrekken.

/// Meer berichten over de Hannover Messe:

Hannover Messe 2023: vijf overkoepelende megatrends
Stäubli presenteert platformoplossing Scope op Hannover Messe 2023
Intelligent persluchtmanagement op de Hannover Messe 2023
Hannover Messe is showcase voor kunstmatige intelligentie
Hannover Messe 2023: aandrijftechniek versnelt digitale transformatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven