Ga naar hoofdinhoud

Geavanceerde technologie inzet voor hogere energie efficiency

Bij de Motor-mounted Pump Drive is de regelaar gemonteerd op de elektromotor, ideaal voor pomp-aandrijvingen (foto: Delta Electronics)

De focus van Delta Electronics ligt op energie efficiency in de industrie. Door continu te innoveren en geavanceerde technologie te ontwikkelen gaan nieuwe producten steeds efficiënter met energie om. Zowel op het gebied van elektromotoren als ook bij de frequentieregelaars heeft Delta Electronics de afgelopen tijd veel nieuws geïntroduceerd.

Delta Electronics is een aantal jaren geleden gestart met het ontwikkelen van een nieuwe reeks servomotoren. Het betreft een nieuwe MSJ serie van 7,5 kW tot 30 kW, die kan worden gebruikt in combinatie met Delta’s speciale applicatie frequentieregelaar voor hydraulische systemen in spuitgietmachines.

Hoog dynamische aandrijvingen

Deze elektromotoren zijn niet alleen te gebruiken in de kunststof- en rubberindustrie maar vinden hun weg in tal van andere applicaties. De basis van de MSJ motor wordt gevormd door een speciaal rotorontwerp met magneten in combinatie met een encoder, zodat een nauwkeurige motorregeling mogelijk is.

Voor de standaard frequentieregelaar, serie C2000+, heeft Delta een optiekaart met speciale firmware ontwikkeld om deze motoren ook in hoog dynamische applicaties te gebruiken. Denk aan applicaties in de metaalbewerking, materiaalverwerking en de papierindustrie.

Motor-mounted Pump Drive

In de meeste centrifugaalpompapplicaties wordt een frequentieregelaar gebruikt vanwege de energiebesparing. Er is een extra besparing mogelijk met Delta’s MSI reluctantiemotoren. Om het voor de eindklanten eenvoudiger te maken, heeft de fabrikant op de behuizing van de MSI motoren nu een frequentieregelaar gemonteerd.

Kenmerkend voor deze MPD – Motor-mounted Pump Drive serie is dat er geen ventilator wordt gebruikt om het koellichaam te koelen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de bestaande motorventilator. Ook bevat deze frequentieregelaar een ingebouwde PLC waarmee tal van speciale pompfuncties aan de applicatie worden toegevoegd.

Frequentieregelaar met bluetooth

Voorbeelden hiervan zijn cavitatiedetectie gebaseerd op de pompcurve of gebruikmakend van twee druksensoren. Ook is het mogelijk om een schatting te maken van de flow gebaseerd op pomp curve en/of twee druksensoren. Delta ontwikkelde ook een bluetooth optie, waarmee de frequentieregelaar via een app op een smartphone of tablet kan worden ingesteld en aangestuurd.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de efficiency-producten van Delta Electronics. Meer voorbeelden zijn te zien in de ‘Speciale Editie ‘De elektromotor, technologie & toepassingen‘. Deze Special Editie wordt gratis verspreid onder onze abonnees en is tevens los te koop in onze webshop.

Ook interessant: Nieuw duurzaam pand voor Delta Electronics op de Automotive Campus

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven