Ga naar hoofdinhoud

Elsto krijgt Benelux-vertegenwoordiging Pfaff-Silberblau

Elsto Drives & Controls kondigde op de vakbeurs WoTS 2022 aan dat ze onlangs de officiële Benelux-vertegenwoordiging hebben verkregen voor Pfaff-Silberblau (foto: Paul Quaedvlieg)

Elsto Drives & Controls kondigde op de vakbeurs WoTS 2022 aan dat ze onlangs de officiële Benelux-vertegenwoordiging hebben verkregen voor Pfaff-Silberblau. De verkoopactiviteiten voor dit pakket zijn daarom uitgebreid naar België en Luxemburg waar Elsto Drives & Controls al geruime tijd een verkooporganisatie heeft.

Elsto Drives & Controls de SHE-S stelde een spindelhefelement voor uit de SHE-serie, in RVS-uitvoering. De nieuwe SHE-S is, evenals de standaard modellen uit de SHE-serie, leverbaar in 2 uitvoeringen, namelijk als draaiende spindel met moer en als heffende spindel. Beide uitvoeringen, verkrijgbaar in 4 bouwgroottes (3.1, 5.1, 15.1 en 20.1), hebben een hefkracht variërend van 30 tot 200 kN.

Geïntegreerde wormwielreductoren

Afhankelijk van de gekozen overbrengingsverhouding (N = snelle uitvoering en L = langzame uitvoering) loopt de snelheid uiteen van 0,375 tot 2,2 m/min als het volle toerental wordt benut van een 4-polige elektromotor. Alle SHE-spindelhefelementen hebben geïntegreerde wormwielreductoren met overbrengingsverhoudingen van 1:6 tot 1:24. Speciaal voor de voedingsindustrie zijn bovengenoemde spindels te smeren met voedselveilige smeermiddelen.

Zwenkbare toepassingen

Nieuw in het pakket is verder het SSP spindelhefelement van Pfaff-Silberblau voor zwenkbare toepassingen in de papier-, staal- en voedingsmiddelenindustrie. Dit element, leverbaar in 4 bouwgroottes, heeft afhankelijk van de overbrengingsverhouding en het geselecteerde model een trek- of drukbelasting variërend van 50 tot 250 kN en hefsnelheden tot 2,2 meter per minuut.

Master-slave gelijkloop

Indien gewenst, zijn al deze spindelhefelementen met behulp van mechanische assen te koppelen om synchroon te kunnen heffen. Is een mechanische koppeling onmogelijk, dan kan elke spindel met een eigen aandrijving en encoderterugkoppeling naar de besturing worden uitgerust en ontstaat er een ‘master-slave’ gelijkloop. Beide hierboven genoemde series zijn uitgerust met een axiaal lagersysteem.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven