Ga naar hoofdinhoud

Continental brengt nieuwe generatie PU-tandriemen op de markt

De Synchromotion kan worden vervaardigd in individuele - zelfs grote - lengtes (foto: Continental)

Continental brengt een nieuwe generatie polyurethaan (PU) tandriemen in de Truly Endless productlijn op de markt – onder de naam Synchromotion.

Met staalkoord versterkte polyurethaan riemen worden beschouwd als uiterst flexibel, slijtvast en duurzaam. De polyurethaanbekleding zorgt voor een efficiëntere krachtoverbrenging dan bij andere materialen het geval is. Met Synchromotion kunnen klanten nu kiezen uit elf verschillende profielen in het lengtebereik van 1.500 tot 14.500 mm met een maximale breedte van 100 mm.

Efficiëntie op maat

De Synchromotion kan in individuele lengtes worden vervaardigd. Tot op één tand nauwkeurig. Dit geeft klanten een grotere ontwerpflexibiliteit en extra vrijheid. Het opent nieuwe perspectieven voor toepassingen die voorheen niet mogelijk waren door Continental. “Hierdoor kunnen we onze industriële klanten een aanzienlijk groter standaardassortiment aanbieden. En zij hebben nu toegang tot de volledige productportfolio vanuit één enkele bron”, aldus Sascha Heyde, die verantwoordelijk is voor het productbeheer van industriële aandrijfriemen bij Continental. De vele beschikbare profielen maken vervanging op bestaande apparatuur mogelijk.

De Synchromotion zal worden geproduceerd in de fabriek in Dannenberg, Duitsland (foto: Continental)

Compatibiliteit

De afmetingen zijn volledig compatibel met producten van concurrenten en wijzigingen zijn niet nodig. Daarnaast biedt de Synchromotion de gebruikelijke voordelen van de PU-tandriemen van Continental. Dit betekent betrouwbare krachtoverbrenging, slijtvast PU-materiaal, weinig onderhoud terwil het geschikt is voor toepassingen in veeleisende omgevingen.

Structuur

De structuur van de witte riem weerspiegelt die van de Synchroflex, een PU-tandriem van Continental voor het lagere en middelhoge vermogensbereik, met een endless spanelement van staal. De kunststof is identiek aan het polyurethaan van Continental voor geëxtrudeerde producten.

Individuele productie

De Synchromotion is geschikt voor transport- en krachtoverbrengingsaandrijvingen in het hele vermogensbereik. Daartoe behoren synchrone transportsystemen en transportinrichtingen met schuifrails, evenals positionerings- en omkeeraandrijvingen in de lineaire en besturingstechniek.  De Synchromotion wordt geproduceerd in de in PU-gespecialiseerde fabriek in Dannenberg. Elke bestelling wordt geproduceerd volgens de specificaties van de klant. De aanvankelijke doorlooptijd bij de marktintroductie zal ongeveer vier tot zes weken duren.

Ook interessant: Continental ontwikkelt met Volterio volautomatische laadrobot voor EV’s

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven