Ga naar hoofdinhoud

Conditie industriële tandwielkasten bepalen met DriveRadar IoT Suite

Met behulp van de analysealgoritmen kunnen afwijkingen in de tandwielkast direct aan een component worden toegewezen (foto: SEW-Eurodrive)

Onder het overkoepelende merk DriveRadar presenteerde SEW-Eurodrive op de Hannover Messe het conditiebewakings- en predictief onderhoudssysteem DriveRadar IoT Suite, dat bedrijfsgegevens van industriële tandwielkasten registreert en evalueert. Daarmee kan het gedrag van aandrijvingen en systeemcomponenten betrouwbaar worden voorspeld en kunnen maatregelen voor onderhoud en service vooraf worden gepland. Ongewenste fabrieksstoringen worden zo voorkomen.

Het doel van DriveRadar IoT Suite is het bepalen van de conditie van industriële tandwielkasten en systemen op basis van geregistreerde bedrijfsgegevens. Met behulp van moderne data-analysemethoden is het mogelijk om een nauwkeurige voorspelling te doen van dreigende schade. DriveRadar IoT Suite maakt het dus mogelijk om ongeplande storingen en verstoringen in het bedrijfsproces te voorkomen, slijtage te detecteren en stilstandtijden te minimaliseren.

State-of-the-art machine learning

Met DriveRadar IoT Suite worden alle operationeel relevante mechanische variabelen op de industriële tandwielkast continu gemeten met behulp van zeer nauwkeurige sensortechnologie en vervolgens geëvalueerd en geïnterpreteerd met behulp van state-of-the-art machine learning-methoden. De klant krijgt zo op elk moment een transparant inzicht in de gezondheidstoestand van alle bewaakte tandwielkasten.

Analysealgoritmen

Met behulp van de analysealgoritmen kunnen afwijkingen direct aan een component worden toegewezen, wat het onderzoek naar de oorzaak sterk vereenvoudigt. De klant wordt niet alleen gewaarschuwd wanneer er tijdens het bedrijf afwijkingen worden vastgesteld, maar krijgt ook aanbevelingen voor maatregelen en aanbevolen diensten, alsmede prognoses over de resterende levensduur en de duurzaamheid van olie of componenten.

Met DriveRadar IoT Suite van SEW-Eurodrive worden alle operationeel relevante mechanische variabelen op de industriële tandwielkast continu gemeten (foto: Paul Quaedvlieg)

Hierdoor kan onderhoud in een vroeg stadium worden gepland en reserveonderdelen tijdig worden aangeschaft – voor een duurzaam gebruik van de industriële tandwielkast met een minimaal risico op storingen.

Nieuw en retrofitting

De DriveRadar IoT Suite voor industriële tandwielkasten is beschikbaar voor nieuwe rechte en haakse tandwielkasten van generatie X.e af fabriek. Maar ook retrofitting is mogelijk: reeds geïnstalleerde industriële tandwielkasten kunnen door een servicebezoek ter plaatse bij de klant of bij SEW-Eurodrive worden omgebouwd voor bewaking in de DriveRadar IoT Suite. Met DriveRadar IoT Suite wordt toestandsafhankelijk en voorspellend onderhoud standaard.

Ook interessant: Verdere optimalisatie industriële tandwielkasten van SEW-Eurodrive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven