Ga naar hoofdinhoud

CE-markering voor Hydraulische aandrijfsystemen, nieuwe online training beschikbaar

In de nieuwe online training wordt specifiek ingegaan op toepassing van de wettelijke CE-eisen voor hydraulische aandrijfsystemen (foto: Paul Quaedvlieg)

CE-markering bestaat al erg lang, dus ook voor hydraulische installaties. In de praktijk blijken echter maar een gering aantal bedrijven in staat te zijn om aan de wettelijke verplichtingen te voldoen. De nieuwe online training CE-markering van Hydrauliek Training voor Hydraulische installaties kan bedrijven op weg helpen.

De nieuwe online training gaat specifiek in op de toepassing van de wettelijke eisen voor hydraulische aandrijfsystemen. Naast uitleg over een praktisch invulling van deze eisen worden alle noodzakelijke procedures en documenten in detail uitgelegd voor een fictief voorbeeld hydraulisch aandrijfsysteem. Een kopie van de meest belangrijke documenten kan zelfs als pdf worden gedownload.

CE-markering voor machines

Niet iedereen is bekend met alle ins en outs met betrekking tot de CE-markering voor machines of voor de zogenaamde niet-voltooide machines (een hydraulisch aandrijfsysteem). De online training kan daar verandering in brengen. Na het volgen ervan is het mogelijk om zelf ook aan de slag te gaan.

Online sessie

Voor extra ondersteuning van de cursisten van deze praktische training zal er in april 2023 een online sessie worden georganiseerd. Mochten er toch nog onduidelijkheden of extra vragen zijn, dan is het mogelijk om meteen antwoord te krijgen. Cursisten die zich hebben ingeschreven voor deze training ontvangen tijdig een uitnodiging voor deelname aan deze online sessie.

IndustryID gekoppeld aan Hydrauliektraining

De internationale IndustryID kaart is gekoppeld aan de training CE-markering voor Hydraulische Installaties. Wie de training succesvol heeft afgerond, kan direct een IndustryID aanvragen. Dit is mogelijk via www.industryid.eu. Wie vervolgens een opleiding of training volgt, krijgt een pasje dat de cursist kan koppelen aan zijn/haar IndustryID-profiel. Met het pasje is het mogelijk opdrachtgevers of werkgevers de gevolgde opleidingen te tonen door ze de QR-code of NFC-chip te laten scannen.

Ook interessant: IndustryID is nieuw en industriebreed vakpaspoort voor technici

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven