Ga naar hoofdinhoud

Bosch Rexroth installeert nieuwe testbank bij MH Hydraulics

De nieuwe dubbele Bosch Rexroth testbank, die MH Hydraulics onlangs in gebruik nam. De testbank is onderdeel van de volledige nieuwe en up-to-date zijnde werkplaats (foto: Bosch Rexroth)

MH Hydraulics vernieuwt haar werkplaats en vervangt de oude testbank door een nieuwe testbank, volledig up-to-date en in lijn met de laatste stand van de techniek. Het gaat om een dubbele testbank van Bosch Rexroth, met 380 kW en 130 kW elektrisch gedreven met frequentieomvormer voor een toerental van 0 tot maar liefst 3000 omwentelingen per minuut. Met een maximale testdruk van 500 bar.

De testbank is ontworpen om alle merken hydraulische pompen te testen, zowel voor open als gesloten circuits. Er is een handmatige en een automatische fabrieks-testcyclus instelbaar. Klanten krijgen na reparaties de Bosch Rexroth fabrieksgarantie. Ook draagt de testbank bij aan een circulaire economie, waarbij Bosch Rexroth en MH Hydraulics streven naar een duurzame economie voor de toekomst.

Geïnstalleerd en opgeleid

De nieuwe testbank is geïnstalleerd door Rexroth. Er is een databank en digitale verbinding met de Rexroth fabrieken. Daarnaast zijn de werkplaatsmedewerkers van MH Hydraulics opgeleid door het Rexroth team, zodat zij volledig op de hoogte zijn van alle mogelijkheden.

Enige Nederlands repair center

Sinds januari 2020 is MH Hydraulics in Spijkenisse gecertificeerd als hét repair center van Rexroth in Nederland. “Wij van MH Hydraulics zijn heel blij dat onze werkplaats en testbank voldoen aan de modernste technieken. Inmiddels werken we met de testbank en kan ik ook daarin bevestigen dat deze volledig naar verwachting werkt en we erg tevreden zijn in het gebruik!”, aldus Anand Phagoe van MH Hydraulics.

Ook interessant: Bosch Rexroth: ‘Complexe klantcase vol creatieve oplossingen’ (+video)

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven