Ga naar hoofdinhoud

Bosch Rexroth breidt ctrlX Automation portfolio verder uit

De ctrlX COREplus is een modulaire versie van het compacte, krachtige besturingsplatform uit het ctrlX AUTOMATION-portfolio (foto: Paul Quaedvlieg)

De toekomst van automatisering ligt in industriële ecosystemen. Dat liet Bosch Rexroth onlangs zien op de Hannover Messe met uitbreidingen van het ctrlX AUTOMATION portfolio. Het partnernetwerk groeit voortdurend, er is nieuwe hardware toegevoegd en er is een toenemend aantal apps beschikbaar in de ctrlX Store.

“We hebben onze controleportefeuille naar een nieuw niveau getild,” aldus Steffen Winkler, CSO Business Unit Automation & Electrification Solutions bij Bosch Rexroth. “Een van de producten die we presenteren is ctrlX COREplus die sinds april 2022 beschikbaar is. Deze modulaire versie van het compacte, krachtige besturingsplatform uit het ctrlX AUTOMATION-portfolio biedt niet alleen extra veldbusinterfaces, maar ook de mogelijkheid om I/O-modules in rijen te plaatsen.”

De ctrlX COREplus biedt de mogelijkheid om I/O rijen te plaatsen (foto: Bosch Rexroth)

“In 2022 zal een nieuwe, extreem krachtige versie van ctrlX CORE een revolutie teweegbrengen in de markt. Met behulp van geavanceerde CPU-technologie biedt het ongeveer 7 keer de prestaties van de vorige ctrlX CORE”. Bosch Rexroth zal de ctrlX CORE-productfamilie afronden met een instapversie met een beperkt aantal interfaces en opties. Hierdoor komt er voor elke toepassing een passend besturingssysteem.

Geïntegreerde ontwikkelomgeving

Bosch Rexroth biedt ook een breed scala aan functies voor de software en engineering toolbox ctrlX WORKS. Deze maken het mogelijk om engineeringprocessen nog efficiënter te maken. Het wordt onder andere mogelijk om docker images uit te voeren op ctrlX CORE. En de ontwikkeling kan nu direct plaatsvinden op de ctrlX CORE-software dankzij een ontwikkelomgeving voor Python en Google Blockly die is geïntegreerd in het besturingssysteem.

Engineering vanaf het web

Winkler: “Onze software en engineering toolbox maakt het eenvoudig om functies te creëren, aan te bieden en te gebruiken. Het maakt hiervoor volop gebruik van webtechnologie. De mogelijkheden voor gebruikers worden hierdoor aanzienlijk uitgebreid. Virtual engineering kan worden uitgevoerd op ctrlX CORE zelf via een webbrowser. Er is ook een uitgebreid portfolio van bibliotheken en bouwstenen voor typische automatiseringstaken beschikbaar. Terugkerende engineeringprocessen kunnen bijvoorbeeld worden geautomatiseerd via eenvoudige scripts. Daarmee wordt het werk met 80 tot 90 procent verminderd.”

Het ctrlX Automation portfolio wordt continue uitgebreid qua hardware, software, apps en partners (foto: Bosch Rexroth)

Meer apps – meer service

De automatiseringsoplossing ctrlX AUTOMATION is ontworpen om op verschillende niveaus verlichting te bieden. ctrlX SERVICES spelen hier een sleutelrol als centraal element met digitale en klassieke diensten. Bosch Rexroth heeft dit gebied ook verder uitgebreid, zodat gebruikers gedurende de gehele levenscyclus van het product ondersteuning genieten.

Steffen Winkler legt uit: “In de ctrlX Store groeit het aantal apps van Bosch Rexroth en externe providers voortdurend. Hierdoor kunnen automatiseringstaken eenvoudiger worden uitgevoerd en kan worden voldaan aan de eisen met betrekking tot toekomstige technologieën zoals AI, 5G en simulatieoplossingen. Het ecosysteem van ctrlX World telt nu 50 partners.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven