Ga naar hoofdinhoud

ABB lanceert besturingssysteem voor hijsaandrijvingen mijnbouw

ABB's controlesysteem zal mijnbouwbedrijven in staat stellen maximale prestaties en veiligheid van hijsactiviteiten te bereiken (foto: ABB)

ABB kondigt de lancering aan van ABB Ability NGX Hoist Control, een besturingssysteem voor hijsaandrijvingen waarmee mijnbouwbedrijven maximale prestaties en veiligheid van hijsactiviteiten kunnen bereiken.

ABB bouwt hiermee voort op de beproefde vorige generaties takelbesturingssystemen. Het nieuwe systeem zorgt voor upgrades met betrekking tot betrouwbaarheid, flexibiliteit en gebruiksgemak voor kleinere bedrijven bij greenfield-projecten of upgrades. Daarnaast kan het grotere bedrijven helpen de kosten te verlagen en de efficiëntie te verbeteren door standaardisatie van besturingssystemen.

Intuïtieve gebruikersinterface

ABB Ability NGX Hoist Control wordt volgende maand op Euro Mine Expo 2022 in Zweden officieel onthuld. Het systeem is aanpasbaar aan elk type takel en kan worden gebruikt in upgradeprojecten ter vervanging van besturingssystemen van derden. De NGX-takelbediening is ontworpen met de nieuwste ergonomische en technische richtlijnen. Het is gebaseerd op de nieuwste inzichten in de mens-machine-interface (HMI) en biedt de meest moderne en intuïtieve gebruikersinterface.

Mijnexploitanten profiteren van een grotere betrouwbaarheid, meer flexibiliteit en een verbeterde gebruikerservaring (foto: ABB)

Besturingssysteem voor mijnbouwactiviteiten

Het systeem kan eenvoudig worden geïntegreerd met andere ABB-technologieën zoals de ABB Ability Safety Plus voor takels, de eerste volledig SIL 3-gecertificeerde takeloplossingen die het hoogste veiligheidsniveau garanderen. Het is ook compatibel met de geavanceerde digitale bewakingsservice ABB Ability Performance Optimization voor takels. Dit systeem volgt continu de status van een mijnlift en verbetert de uptime, beschikbaarheid, prestaties en productiviteit door bruikbare informatie te verstrekken over key performance indicators (KPI’s).

Het systeem kan worden aangepast aan elke hijsactiviteit en kan oudere systemen en systemen van derden vervangen (foto: ABB)

Gezond en veilig werken

“De gezondheid en veiligheid van mensen die in mijnen werken, is van het grootste belang bij ABB”, zegt Max Luedtke, hoofd van Global Product Group, Mining Aluminium Cement en Vice President bij ABB. “ABB Ability NGX Hoist Control is het nieuwste voorbeeld hiervan en volgt de ontwikkeling van ABB Ability Safety Plus voor takels en van autonome oplossingen, waaronder ventilatie op aanvraag en digitale diensten. Samen verbeteren deze de kwaliteit van de werkomgeving en maken ze toezicht op afstand en autonome bediening mogelijk, waardoor operators uit gevaarlijke gebieden worden verwijderd.”

ABB zal exposeren op stand 188 in de Zink Hall op Euro Mine Expo 2022. Het event wordt gehouden in Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå, Zweden van dinsdag 14 juni tot en met donderdag 16 juni.

Video

Ook interessant: ABB en Stäubli werken samen aan duurzame toekomst mijnbouwsector

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven