Film nieuws

Spannende race om tweede plek

Het Nuon Solar Team en team Michigan strijdden vandaag om de tweede plaats in de World Solar Challenge. Bij de controlestop wist Michigan de tweede plaats terug te veroveren op Delft. Bij de laatste controle stop was het verschil slechts 10 seconden en wist Nuna5 de Amerikanen weer in te halen. Maar dat duurde niet lang.

Kort daarop schoten de Amerikanen weer langs het Nuon Solar Team, in steeds drukker wordend verkeer. Pas anderhalf uur voor de eindtijd pakte de studenten van de TU Delft de tweede plek weer terug. En dat bleek definitief: het team van Michigan had in de strijd haar accu zo ver uitgeput dat de zonnewagen een heuvel niet meer opkwam en stilviel.

Het Nuon Solar Team kon een voorsprong van ruim een half uur opbouwen en behoudens grote tegenslagen de tweede plek veilig stellen. Het team heeft donderdag nog 33 km te gaan tot de officiële tijdfinish.

Team Twente, waarvan gister de zonneauto 21Revolution crashste is inmiddels weer op dreef. Het team heeft op de vierde dag van de race meer dan 500 km afgelegd en hoopt vrijdag de finish te bereiken. 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven