Ga naar hoofdinhoud

Robots zijn groen

Om als bedrijf in de maakindustrie succesvol te kunnen blijven opereren in de huidige concurrerende markt, zijn industriële robots de mogelijkheid bij uitstek. Het inzetten ervan is namelijk een efficiënte investering, volgens Martin van der Have van ABB Robotics.

Martin van der Have van ABB Robotics legt in een videofilm uit waarom ze niet alleen minder belastend voor het milieu zijn, maar ook energiezuinig en kostenbesparend. De CO2-uitstoot wordt verminderd doordat ze niet hoeven te reizen naar hun werkplek, die bovendien niet verlicht en nauwelijks verwarmd hoeft te worden. Ook is er sprake van een hoge productiviteit doordat het aantal productieve uren zelf bepaald kan worden.

Robots gebruiken exact de hulp- en grondstoffen die ze nodig hebben; daarbij is door de nauwkeurige werkwijze de kwaliteit van de producten zeer hoog, waardoor er minder worden afgekeurd. Dat betekent dus ook minder afval. Bovendien wordt er bij sommige robots motion performance toegepast, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de zwaartekracht. Dit houdt in dat ze nog energiezuiniger kunnen functioneren.

Martin van der Have van ABB Robotics legt in deze korte videofilm uit waarom robots niet alleen minder belastend voor het milieu zijn, maar ook energiezuinig en kostenbesparend.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven