Ga naar hoofdinhoud

Nuon Solar Team derde in Suzuka

Het Nuon Solar Team is af-gelopen weekeinde met de Nuna5 zonnewagen derde geworden in de Suzuka Dream Cup. Tijdens de twee-de racedag waarop het ma-ximale uit de auto werd ge-haald, lukte het de studenten van de TU Delft de zaterdag veroverde derde plek te behouden. Winnaar van de Suzuka Dream Cup 2010 werd het team van de universiteit van Osaka (OSU).

De Suzuka Dream Cup, de grootste circuitrace voor zonnewagens, werd dit weekend gereden. Tijdens de wedstrijd racete Nuna5 niet 3000 km door de woestijn, maar op een bochtig circuit tussen een groot aantal deelnemers.

Het team heeft uiteindelijk 105 ronden gereden, dat is ongeveer 609 km. Beide dagen was er veel bewolking boven het circuit, wat het Delftse team noodzaakte de te volgen strategie aan de passen. Niettemin zijn de Delfste studenten zeer tevreden met hun derde plek.

Zaterdag reed het team de kwalificatie en de eerste heat, zondag volgde het laatste deel. Voor de race kon Delftse team gebruik maken van de diensten van meervoudig Formule-3 kampioen Carlo van Dam, die Nuna5 beurtelings met student Jan Willem van Gent reed.

De race vond plaats op het Formule1 circuit van Suzuka. Er deden zestig teams mee, voornamelijk uit Japan. Het niveauverschil tussen de teams bleek erg groot. Er zijn ongeveer tien topteams die alle kans maken op een nummer 1 plek. Daarnaast zijn er teams van ook middelbare scholen die vooral meedoen voor het plezier.

Onderstaand vindt u een uitgebreid verslag van de eerste race op zaterdag (bron: YouTube).

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven