Ga naar hoofdinhoud

Nuna5 op Japans Formule 1-circuit

De Delftse zonnewagen Nuna5 neemt op 31 juli en 1 augustus deel aan de grootste circuitrace voor zonneauto’s, de Suzuka Dream Cup. De race vindt plaats op het Formule 1-circuit in het Japanse Suzuka. Het is de eerste keer dat het Nuon Solar Team meedoet aan deze wedstrijd.

De Suzuka Dream Cup is de grootste circuitrace voor zonnewagens. Zaterdag zullen 81 teams, voornamelijk uit Japan, aan de start verschijnen. Veel Japanse auto’s zijn speciaal gebouwd voor deze race en hebben daarmee een flink voordeel ten opzichte van de Nuna5, die gebouwd is voor een race van 3000 km door Australië. Desondanks gaat het Nuon Solar Team voor een toppositie en verwacht het dat een positie bij de eerste vijf teams mogelijk is.

Zowel zaterdag als zondag wordt een heat gereden. De zonnewagen wordt tijdens de wedstrijd bestuurd door twee coureurs die elkaar afwisselen: student Jan-Willem van Gent en Formule 3-kampioen Carlo van Dam, die speciaal voor deze race door het Nuon Solar Team werd aangetrokken.

Van Dam werd op het circuit in Suzuka Formule 3-kampioen, dus hij kent het circuit als geen ander. “Ik heb fantastische races gereden op dit circuit. Racen in Nuna5 is natuurlijk wel een ander verhaal. Ik heb de nodige testkilometers in deze zonnewagen gereden, dus ik heb het volste ver-trouwen in een goede race.”

Delftsblauw

Speciaal voor de Japanse race is de Nuna5 voorzien van Delftsblauwe bestickering. Begin juli kwam de zonnewagen aan in Japan. In samen-werking met het Consulaat-Generaal der Nederlanden in Osaka is Nuna5 door heel Japan gereisd om aandacht te vragen voor de deelname aan de Suzuka Dream Cup. Het Nuon Solar Team deed onder andere Kobe, Osaka en Kyoto aan.

Teamleider Geert Kroon: “Het bezoek aan Kyoto was uniek te noemen. Dankzij forse inspanningen van het Nederlandse Consulaat mochten we met Nuna5 op de openbare weg rijden. Supergaaf in zo’n mooie oude stad!”

Onderstaande film werd in augustus 2009 genomen tijdens een race tegen de voorganger van de Nuna5.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven