Ga naar hoofdinhoud

Nieuw bedrijfspand ESI-CIT

Donderdag 17 november werd het nieuwe bedrijfspand van ESI-CIT op de Hasseltse Research Campus (B) in aanwezigheid van zo’n 400 gasten officieel geopend. In het nieuwe, luchtige en transparante gebouw staan ingewikkelde technische opstellingen van controle- en meetapparatuur. Dat is precies wat ESI-CIT produceert, zowel op vlak van software als van hardware.

ESI-CIT is op het gebied van hoogwaardige test- en meetoplossingen marktleider in de Benelux en een van de grotere spelers in Europa. Onlangs nog nam het zijn grootste concurrent in Nederland – T&M Solutions – over. Het bedrijf heeft nu vestigingen in Hasselt, Eindhoven, Arnhem, Capelle a/d IJssel en in het Poolse Wroclaw.
 
ESI-CIT draait dit jaar een omzet van om en bij de 8,5 miljoen euro en realiseert van bij het begin in 1998 een jaarlijkse omzetstijging van 20%. Het bedrijf heeft zich sinds kort ook gespecialiseerd in microassemblage, een activiteit waarvoor ze begin dit jaar nog een order van 2 miljoen euro binnenhaalden bij het Engelse XAAR.

In oktober verhuisde het bedrijf van de Diepenbekerweg, waar het pand te klein geworden was, naar de Research Campus. ESI-CIT komt hier in een zekere natuurlijke habitat terecht, in de buurt van andere hi-tech bedrijven. 


Tijdens de opening maakte de cateraar gebruik van diverse hi-tech presentaties. Hét orgelpunt van de avond was evenwel het optreden van de robot The Real Perfect Draft die geheel op zichzelf een flesje Duvel uit de bak haalde, ontkurkte en méér dan vakkundig uitgoot, mét de juiste kraag.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven