Film nieuws

Kogelomloop- of schroefspindel?

Thomson Industries heeft een video gemaakt die de voor- en nadelen van schroefspindels en kogelomloopspindels op een rij zet. Het filmpje legt uit hoe u de beste prijs/prestatie-verhouding vindt als u voor een bepaalde toepassing een lineaire as moet kiezen.

Kogelomloopspindels zorgen voor hoge nauwkeurigheid en vloeiende beweging en ze zijn efficiënt en hebben een lage wrijving. Maar een goede kwaliteit nauwkeurig geslepen schroefspindel kan een uitstekende reproduceerbaarheid en stijfheid bieden. Zeker in moeilijke tijden zoals nu kan het kiezen van de juiste component OEM’ers helpen een concurrentievoordeel te behalen, zonder afbreuk te doen aan de prestaties van hun machines.

In de video gaat product engineer Jeff Johnson in op de belangrijkste verschillen tussen de twee soorten spindels en geeft praktisch adviezen voor het selecteren van de juiste component. De belangrijke overwegingen voor het kiezen van de juiste spindel zijn onder meer rendement, kostenreductie, het omgaan met belastingen en geluidsbeheersing.

Thomson introduceerde lineaire techniek met lage frictie alweer 67 jaar geleden. Het merk biedt anno nu een breed scala aan standaard spindeltechnologieën voor nauwkeurigheid en betrouwbaarheid en kan die door zijn expertise aanpassen aan vrijwel elke toepassing. De schroef- en kogelomloopspindels van het merk worden in Nederland op de markt gebracht door Axis & Stuifmeel, Telerex en Eltromat.

U vindt deze en andere videos op het kanaal van Thomson Industries op YouTube.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven