Film nieuws

Ashland Nederland verpakt grote series flessen Valvoline-olie met een automatische mechanische verpakkingsstraat. Enige tijd geleden ontstond de behoefte om naast de grote verpakkingsstraat een kleinere verpakkingslijn te installeren voor kleinere batches, omdat het omstellen van de lijn niet rendabel was voor het verpakken van kleinere series. De keuze viel op een Yaskawa HP20F robot in combinatie met een Motoman FS100 robot controller. Overveld Machines tekende voor het ontwerp, de opbouw en de service van de complete verpakkingslijn.

De nieuwe robotlijn om flacons olie in dozen te doen, is specifiek bedoeld als aanvulling op de mechanische verpakkingsstraat voor grote series. De inpaksnelheid van de nieuwe lijn hoefde ook niet zo hoog te zijn, aanvankelijk maximaal twintig flacons per minuut.

Gaandeweg het project, dat drie jaar geleden startte, werd de capaciteit verhoogd naar veertig flacons per minuut. Hierdoor ontstond de behoefte naar verdere automatisering en kwam Ashland Nederland terecht bij Overveld Machines, waar men al eerder een flessenopzetter voor flessen had aangeschaft.

De door Overveld Machines gebouwde inpaklijn is overzichtelijk, op alle punten te bereiken en is overal voorzien van noodstoppen voor het uitschakelen van de hele straat, of gedeeltes daarvan.

Robot en besturing
In het offertestadium werden een aantal leveranciers op gebied van automatisering uitgenodigd, waarna uiteindelijk is gekozen voor een lijn met een Yaskawa-robot.

Voor de inpaklijn is gekozen voor de HP20F robot met een belasting van maximaal 20 kg inclusief de kop. De snelle zesassige robot is door zijn compacte bouw en reikwijdte (ruim 1,70 m) geschikt voor het hanteren van kleine tot middelgrote stukken. De robot vormt de doos en vult deze met flacons.

De aansturing gebeurt met de Yaskawa FS-100 controller, die specifiek voor ‘picking and packing’ is ontwikkeld. Met deze controller is real-time verwerking van sensorsignalen, reacties op camera-informatie en andere high-speed applicaties mogelijk. 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven