Ga naar hoofdinhoud

Genkotsu robot is compact en snel

Tijdens de EMO 2009 die onlangs in Milaan werd gehouden, toonde Fanuc de nieuwe compacte robot M-1iA serie. Deze ‘Genkotsu’ robot is licht van gewicht en daardoor zeer snel en nauwkeurig. Aandrijftechniek was in Milaan en maakte een film van deze snelle, compacte robot.

De Fanuc M-1iA is mechanisch zeer compact opgebouwd. Er zijn twee versie: de 0.5A en de 0.5S. De M-1iA/0.5A heeft een drie-assige pols, waardoor er zes assen ontstaan. Dankzij de roterende pols zijn assemblagetaken mogelijk. De M-1iA/0.5S heeft in totaal vier assen en is zeer geschikt voor snelle pick&place applicaties (3000 graden/sec). De repeteernauwkeurigheid is +/-0,02 mm.

Eenvoudige integratie
Dankzij de compacte bouw en eenvoudige bevestiging is integratie in nagenoeg elke machine mogelijk. Ook kunnen de robots eenvoudig voorzien worden van het Fanuc iR Vision systeem. De M-1iA wordt aangestuurd door de nieuwste R-30iA Mate besturing, waardoor klanten over de nieuwste besturingsfuncties beschikken.


Dankzij een drie-assige pols kan de M-1iA/0.5A behalve producten pakken ook assembleren (foto’s: Paul Quaedvlieg)

De opstelling in Milaan bestaat uit vier robots van het zes-assige type, allen voorzien van het iR vision systeem. Één robot pakte snijplaatjes in en uit, twee robots assembleerden een klein toetsenbord en de vierde robot pakte schroefjes op en assembleerde deze in een klemmenstrook. Maar er zijn natuurlijk ook andere applicaties denkbaar zoals puntlassen, handling of seal-applicaties.
Fanuc Robotics heeft een eigen vestiging in Mechelen (B).

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven