Film nieuws

Leapfrog, een in maart dit jaar opgezet bedrijf van drie jonge ondernemers van de TU Delft, heeft zijn duizendste 3D printer verkocht. De betaalbare printers krijgen vooral uit de USA veel interesse. Ook is er in een korte tijd een wereldwijd distributie netwerk opgebouwd, van Argentinië tot Australië. De jubileumprinter is in Nederland verkocht.

De focus van Leapfrog is gericht op het neerzetten van een product met een groot print oppervlak, een strak ontwerp en een betaalbaar prijskaartje. De Creatr printer wordt kant-en-klaar geleverd en maakt het mogelijk binnen dertig minuten na ontvangst te printen. Tevens kan de Creatr meer dan twee keer zo groot printen als de concurrentie.

Naast de Creatr brengt Leapfrog in februari 2013 de professionele 3D printer Xeed op de markt om zo meerdere segmenten te kunnen bedienen. De Xeed maakt als eerste draadloos 3D printen mogelijk en heeft daarnaast een groot print oppervlak en een geminimaliseerde laagdikte. Deze printer is standaard uitgerust met twee extruder koppen, waardoor in twee kleuren of met een oplosbaar steunmateriaal kan worden geprint.

 Het filmpje toont een aantal Creatrs aan het werk.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven