Film nieuws

DMG freest kegeltandwielen tijdens EMO

Het spiraalvormige kegeltandwiel van het materiaal 18CrNiMo6 met een diameter van 1320 mm dat DMG tijdens de EMO Milano in hal 4 freesde, kreeg veel aandacht. Een mooi, groot werkstuk met een boeiende freestechnologie. Uitgevoerd op een universele machine met standaard-gereedschappen.

DMG gebruikte voor het CNC-freeswerk tijdens de EMO Milano het universele bewerkingscentrum DMU 210 P. Dit is een freesmachine die alleen al door zijn eigen grootte veel aandacht trek. In combinatie met de spiraalvorminge kegeltandwielen was het een échte publiekstrekker. 


DMG freest dit grote spiraalkegeltandwiel in één opspanning met negen gereedschappen . De totale bewerkingstijd is zeventien uur (foto’s: Reinold Tomberg)

Toeleverancier
Met de demonstratie speelt DMG in op de vraag van de metaalbranche om ook universele machines, met universele gereedschappen, in te kunnen zetten voor tandwielfabricage. Met name toeleverende machinefabrieken met veel enkelstuks- en kleinseriewerk willen ook het eigen machinepark in kunnen zetten voor tandwielproductie, zonder uit te moeten wijken naar gespecialiseerde bedrijven of speciaalgereedschappen. In ons land heeft DMG een eigen vestiging in Veenendaal.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven