Ga naar hoofdinhoud

VDL Enabling Technologies Group kiest Infor voor ERP-modernisering

VDL ETG zal Infor CloudSuite Industrial Enterprise gebruiken voor de ERP-uitrol in het high-tech cluster van de VDL Groep (foto: VDL-ETG)

Infor heeft aangekondigd dat VDL Enabling Technologies Group (ETG) uit Eindhoven, Infor CloudSuite Industrial Enterprise inzet om haar enterprise resource planning (ERP) Baan-oplossing te moderniseren. Infor ondersteunt VDL ETG met deze overstap naar de cloud en de realisatie van haar ‘digitale fabriek’ visie.

VDL ETG zal Infor CloudSuite Industrial Enterprise gebruiken voor de ERP-uitrol in het high-tech cluster van de VDL Groep. VDL ETG is onder meer verantwoordelijk voor de productie van modules van microchipmachines voor klanten in de semiconductor-industrie. Met deze overstap worden de kernproductieprocessen, de financiële en bedrijfsadministratie en diverse andere onderdelen naar de cloud gebracht.

De implementatie van Infor’s cloud ERP-oplossing zal vorm geven aan de beoogde digitale transformatie, verdere automatisering van processen en verbeterde real-time informatievoorziening. VDL ETG verwacht hiermee de productiekwaliteit, efficiëntie en schaalbaarheid van operationele processen te optimaliseren.

Ontwikkelingen high-tech machinebouw

De inzet van Infor CloudSuite is noodzakelijk omdat er veel snelle ontwikkelingen zijn op het gebied van de productie van halfgeleiderapparatuur, waarbij ook vaak sprake is van complexe configuraties. Daarnaast blijft de vraag naar chips explosief stijgen. De oplossing van Infor verbetert het productieproces, verhoogt de efficiëntie en vermindert de risico’s in de toeleveringsketen door betere zichtbaarheid en controle.

Infor maakt het mogelijk om de ERP-omgeving te moderniseren en alle kerncomponenten in het productieproces van VDL ETG in één geïntegreerde architectuur vorm te geven. Dit faciliteert de ‘digitale fabriek’ visie van VDL ETG. De implementatie van Infor CloudSuite wordt uitgevoerd in samenwerking met implementatiepartner Merino Consulting Services.

Digitalisering

“We werkten met een systeem van Baan. Omdat Baan is opgegaan in Infor en Infor een goede aansluiting biedt op onze bedrijfsprocessen, was de keuze logisch en konden we een big-bang switch vermijden”, vertelt Charel van Hoof, digital transformation executive bij VDL ETG.

“We stappen ‘horizontaal’ over, zodat de processen en bijvoorbeeld codenummers herkenbaar blijven voor mensen. Dus digitale transformatie in kleine, overzichtelijke delen van onze systemen telkens. Het grote voordeel voor ons is dat veel functionaliteiten geïntegreerd zijn in de CloudSuite van Infor. Vroeger ontwikkelden we veel deelapplicaties zelf. Nu is dat niet meer nodig. Minimaal change management en dus minimaal risico, maar wel maximale features en mogelijkheden.”

Groei en schaalbaarheid

Hein Kivits, Infor’s country manager voor de Benelux regio, zegt: “Infor CloudSuite is bijzonder geschikt voor de inzet bij VDL ETG omdat het precies ontworpen is om dit soort high-tech industriële bedrijven te faciliteren in hun digitale transformatie en het verbeteren van hun bedrijfsprocessen. Het maakt groei en schaalbaarheid mogelijk en faciliteert continue innovatie, wat belangrijk is voor de toekomstbestendigheid van bedrijven als VDL ETG, in een markt waar veel gebeurt.”

“De rijke standaardfunctionaliteit van de oplossing in combinatie met de ontzorging die Infor’s software-as-a-service CloudSuite biedt, betekent dat VDL ETG zich primair kan richten op de beoogde bedrijfstransformatie en het efficiënter maken van operationele processen.”

Software-as-a-service

Infor CloudSuite Industrial Enterprise is een moderne ERP-oplossing die speciaal is ontworpen voor industriële fabrikanten om bedrijfsprocessen efficiënter en productiever te maken. De software biedt diepgaande, bewezen mogelijkheden om bedrijven te helpen aan de eisen van klanten te voldoen, de productiviteit van werknemers op peil te houden en producten zo snel mogelijk op de markt te brengen.

CloudSuite Industrial Enterprise wordt geleverd als software-as-a-service in de cloud en biedt best practice industriefunctionaliteit en voordelen zoals kostenefficiëntie en schaalbaarheid, geavanceerde beveiliging en voortdurende innovatie, waardoor dure ERP-upgrades tot het verleden behoren.

Ook interessant: Koppeling mechanica en elektrotechniek essentieel bij samenwerking VDL Groep en ABB

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven