Ga naar hoofdinhoud

Universal Robots introduceert nieuw softwareplatform

Universal Robots introduceert nieuw softwareplatform (foto: Evi Husson)

Universal Robots (UR), de Deense fabrikant van collaboratieve robots (cobots) heeft een innovatief softwareplatform gelanceerd, speciaal ontwikkeld voor machinebesturingstaken. De naam is PolyScope X en via een nieuwe, aanpasbare gebruikersinterface voegt het nieuwe niveaus van flexibiliteit toe aan de automatisering van machines met hoge mix en laag volume.

Met PolyScope X kunnen operators volgens UR in machinewerkplaatsen omsteltijden van minder dan 10 minuten bereiken. Dit stelt gebruikers in staat om meer batches op een dag te draaien en om ze op een meer strategische en flexibele manier uit te voeren. PolyScope X is daarom geschikt voor producties met een hoge mix en lage volumes. Het wordt geïntroduceerd op een moment dat fabrikanten wereldwijd op zoek zijn naar meer flexibiliteit om verschuivende en steeds diversere orders te verwerken.

Polyscope X

Tegelijkertijd introduceert PolyScope X een krachtige herwerkte programmeerervaring en toolset. Dit stelt integrators en OEM-partners in staat om hun programmacode te structureren in bewerkingen die in het hele programma kunnen worden hergebruikt. Daardoor is elke bewerking eenvoudiger te begrijpen, te onderhouden en kunnen problemen eenvoudiger worden opgelost.

Gebouwd en ontwikkeld met klanten en partners

Tijdens het hele ontwikkelingsproces van PolyScope X heeft het UR-team klanten en partners betrokken. Een prototype van de software werd getoond op IMTS in 2022. Samen met bètatesters heeft dit waardevolle feedback opgeleverd voor het team. “PolyScope X is een perfect voorbeeld van hoe we innovatie bij Universal Robots benaderen”, zegt Anders Billesø Beck. Hij is Universal Robot’s Vice President voor Strategie & Innovatie. “We willen onze partners en eindklanten er vanaf het begin bij betrekken en ervoor zorgen dat we de uitdagingen waar onze klanten voor staan volledig begrijpen. Voor mij is dit een essentieel onderdeel van het creëren van dit nieuwe product. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat het onze klanten zal helpen om te groeien en hun volledige potentieel te bereiken.”

Initieel is PolyScope X beschikbaar in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Denemarken.

Ook interessant: Universal Robots presenteert cobot UR20, met laadvermogen van 20kg

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven