Ga naar hoofdinhoud

Systemen KEB Automation met Profisafe

Drive Controller Combivert F6 en S6 apparaatvariant. Toepassing met geïntegreerde veiligheidsfuncties zijn gecertificeerd voor PROFIsafe (foto: KEB Automation)

Consistente en veilige communicatie vergemakkelijkt de inbedrijfstelling en bediening van machines en systemen. De drive Controller Combivert F6 en Servo Drives S6 van KEB Automation bieden geïntegreerde veiligheidsfuncties direct in de aandrijving.

In de apparaatvariant “Application” kunnen op Ethernet gebaseerde bussystemen via software worden omgeschakeld en zo een flexibele veldbusverbinding naar het bovenliggende besturingsniveau, bijvoorbeeld via Profinet, mogelijk maken. De communicatie via het veilige Profisafe-veldbusprotocol is nu in de apparaten geïntegreerd en gecertificeerd. Op deze manier kan de bedradingsinspanning in de toepassing worden verminderd.

Veiligheidsfuncties

Aandrijvingen met geïntegreerde veiligheid worden met behulp van de vooraf op conformiteit gecontroleerde GSD-bestanden in het Siemens TiA-portaal Profinet-netwerk geïntegreerd. Op basis hiervan wordt de veilige veldbuscommunicatie tussen verschillende F-Devices (safety devices) geïmplementeerd. Met de aandrijfbesturingen Combivert F6 en S6 Application (met veiligheidsmodule type 3) kunnen de bijbehorende encodergerelateerde veiligheidsfuncties via de configuratie worden geselecteerd en gebruikt. De apparaatserie dekt een groot vermogensbereik van 0,75 kW tot 450 kW af en kan worden gebruikt om verschillende motortechnologieën te bedienen.

Ook interessant: KEB Automation frequentieregelaar met encoderless safety

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven