Ga naar hoofdinhoud

Security essentieel aan boord van bestuurderloze transportsystemen

Van eenvoudige railgebonden tot vrij navigerende bestuurderloze transportsystemen biedt Pilz modulaire productoplossingen aan

In productiehallen vindt de communicatie tussen vrij navigerende bestuurderloze transportsystemen (BTS) en hun controlekamer draadloos plaats. Dit maakt ze kwetsbaar voor aanvallen of manipulatie van buitenaf. Kaartgegevens zouden kunnen worden opgevraagd, BTS en dus de lopende productie zouden in het ergste geval zelfs kunnen worden stopgezet.

Om mens en machine en daarmee ook de industrial security te beschermen, omvat de totaaloplossing voor bestuurderloze transportsystemen (BTS) van Pilz naast veilige sensoren en veiligheidsrelais ook de industriële firewall SecurityBridge. Deze firewall zorgt er op betrouwbare wijze voor dat tijdens het gebruik niemand zonder toestemming toegang tot het interne IT-netwerk van het mobiele platform kan krijgen – industrial security is dus inbegrepen.

Productiviteit en veiligheid in balans

Van eenvoudige railgebonden tot vrij navigerende BTS biedt het bedrijf modulaire product-oplossingen uit het safety- en security-portfolio aan. Tevens kan Pilz ondersteuning bieden als partner bij de ontwikkeling van individuele veiligheidsoplossingen. Deze modulariteit garandeert dat productiviteit en veiligheid altijd efficiënt in balans zijn. Desgewenst voert Pilz de internationale conformiteitsbeoordeling voor het BTS, zoals de CE-markering, maar ook voor de complete toepassing uit.

Ook interessant: Pilz breidt aanbod voor veilige toepassingen AGV’s uit

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven