Ga naar hoofdinhoud

Nuvera Fuel Cells en UMS gaan samenwerken in Europa

Nuvera’s brandstofcelsystemen, aangedreven door waterstof, worden geïntegreerd in elektrische aandrijflijnen (foto: Nuvera)

Nuvera Fuel Cells, een fabrikant fuel cell-systemen voor heavy duty on- en off-road mobiliteit, heeft een samenwerkingsverband getekend met Urban Mobility Systems (UMS). De overeenkomst omvat de eerste verkoop van Nuvera E-serie fuel cell-systemen aan UMS.

Daarnaast wordt de ontwikkeling, verkoop en ondersteuning van gestandaardiseerde emissievrije brandstofcelaandrijvingen voor commerciële toepassingen onderzocht. Als onderdeel van het overeenkomst zal UMS nauw samenwerken met Nuvera bij het ontwikkelen, testen en inzetten van Nuvera’s 125 kW brandstofcelsysteem.

Gecertificeerde elektrische platforms

“Nuvera brandstofcelsystemen zijn ideaal voor veel zero-emissie toepassingen die een groter bereik en snel tanken nodig hebben,” zegt Nuvera CEO Lucien Robroek. “UMS en Nuvera delen dezelfde visie van ‘just getting it done’. UMS heeft een geweldige staat van dienst in het ontwikkelen en bouwen van gecertificeerde elektrische platforms voor een diversiteit aan veeleisende klanten. Niet alleen als prototypes maar ook in eerste productieseries voor gebruik in uitdagende industriële toepassingen.”

Solide elektrificatie on- en off-road

Lars Kool, CEO van UMS, voegt hieraan toe: “Bij Urban Mobility Systems zijn we erg trots op solide elektrificatie-oplossingen die efficiënt kunnen worden gebouwd en ingezet in on- en off-road voertuigen. Het toevoegen van een brandstofcel is de juiste keuze voor veel toepassingen waar alleen batterijvermogen niet volstaat of minder praktisch is.”

Nuvera Fuel Cells CEO Lucien Robroek (L) en UMS CEO Lars Kool (R) (foto: Nuvera)

“Met Nuvera hebben we toegang tot toptechnologie bij in serie geproduceerde brandstofcelsystemen. De beschikbaarheid van het product past perfect bij de aanpak van UMS om een korte time-to-market te bieden voor moderne elektrificatieoplossingen.”

Functionaliteit van mechanische systemen

Nuvera’s brandstofcelsystemen, aangedreven door waterstof, worden geïntegreerd in elektrische aandrijflijnen voor materiaalverwerking en havenapparatuur, bussen, vrachtwagens, stationaire apparatuur en zeeschepen. Nuvera E-serie brandstofcelsystemen bieden de functionaliteit en systeeminterfaces die fabrikanten verwachten van mechanische aandrijvingen die worden aangedreven door dieselmotoren.

In samenwerking met Urban Mobility Systems blijft Nuvera haar Europese aanwezigheid en wereldwijde mogelijkheden uitbreiden om voertuigen en apparatuur te elektrificeren met behulp van geavanceerde brandstofceltechnologie.

Ook interessant: ‘Standaardisatie, veiligheid en samenwerking essentieel bij elektrische machines

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven