Ga naar hoofdinhoud

NSK lagers opgenomen in ontwerp- en berekeningssoftware


NSK start met het leveren van rollagerdata aan MESYS en KISSsoft, twee toonaangevende bedrijven die technische berekeningssoftware ontwikkelen voor ingenieurs die zich bezighouden met het ontwerpen van machines. De integratie van NSK lagerdata zal het ontwerpproces versnellen middels een snelle en eenvoudige lageranalyse die de tijd, nodig voor het selecteren van lagers, verkort.


Op verzoek van ontwerpingenieurs worden de rollagers van NSK een integraal onderdeel van de technische berekeningssoftware KISSsoft® en MESYS, die beide wereldwijd worden gebruikt. Met de data die beschikbaar zijn vanaf 2023, wordt het eenvoudiger om met behulp van deze software klanten zelf een selectie te laten maken van NSK’s rollagers, waardoor de klanttevredenheid verder wordt verbeterd.


KISSsoft AG, onderdeel van de multinational Gleason Corporation, ontwikkelt modulaire berekeningsprogramma’s voor het ontwerpen, optimaliseren en controleren van machinecomponenten, zoals tandwielen en transmissies volgens internationale normen. Op dezelfde wijze ontwikkelt MESYS AG software voor technische berekeningen in een verscheidenheid aan werktuigbouwkundige projecten, met speciale aandacht voor de dimensionering van machinecomponenten, zoals kogelomloopspindels, assen en meer.


De data die NSK ter beschikking stelt, omvatten in eerste instantie vijf lagertypes: diepgroefkogellagers, hoekcontactkogellagers, cilinderrollagers, kegelrollagers en tweerijig tonlagers. Softwaregebruikers kunnen eenvoudigweg informatie over NSK lagers downloaden uit de database en daarmee technische berekeningen uitvoeren aan bijvoorbeeld tandwielen, behuizingen of assen. Gebruikers kunnen ook zaken als de oppervlaktedruk en de levensduur van lagers bepalen. Belangrijk is verder dat NSK de data die het levert op elk moment kan bijwerken om zo het maken van optimale ontwerpberekeningen van machines te kunnen garanderen. In de naaste toekomst zal NSK ook informatie leveren voor andere typen rollagers.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven