Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe locatie met proefstand voor Electroproject in Zaandam

In deze hallen komt onder meer een proefstand voor motoren en drives (foto: Electroproject)

Electroproject verhuist per 8 juni naar een nieuw kantoor aan de Albert Heijnweg 1 in Zaandam. Vanaf die datum is ook de proefstand, voor motoren en drives, op een nieuwe locatie (Hoogtij) te vinden. Met deze verhuizing zet Electroproject weer een stap naar de toekomst.

Op de nieuwbouwlocatie Hoogtij heeft Equans, waar Electroproject onderdeel van is, nieuwe productiehallen gebouwd. In deze hallen komt onder meer een proefstand voor motoren en drives. Daarmee kan Electroproject motoren en drives, tot enkele honderden kilowatts, testen en demonstreren aan klanten. Aanvullend zit op deze locatie een volledige productiefaciliteit, in combinatie met een magazijn.

Netcongestie zelf opgelost

Electroproject is ook actief bezig met de energietransitie. Dat kwam op de locatie Hoogtijgoed van pas, omdat hier eerst sprake was van netcongestie. Elektroproject en Equans losten dit probleem van een vol elektriciteitsnet op door de inzet van de zelfontwikkelde PowerBooster.

In dit geval bestaat die uit zonnepanelen, een batterijopslag en de mogelijkheid tot het inkoppelen van een generator. Alles onder regie van een slimme aansturing. De PowerBooster voorziet de nieuwe hub van zo’n vijftig procent duurzaam opgewekte energie. De PowerBooster is ook beschikbaar voor klanten, waarmee netcongestie niet langer hoeft te betekenen dat er geen mogelijkheid is om te bouwen.

Van consultancy tot onderhoud en beheer

Electroproject is al meer dan tachtig jaar actief op de aandrijf- en besturingsmarkt. Het bedrijf ontwikkelt en implementeert totaaloplossingen, waarbij zij het hele traject turnkey kunnen verzorgen: van consultancy, engineering, installatie tot onderhoud en beheer. Daarnaast biedt Electroproject ook losse componenten en systemen.

Met deze verhuizing intensiveren Electroproject en Equans de onderlinge samenwerking verder. Op de huidige locatie van Electroproject ontwikkelt de gemeente Zaandam woonappartementen. Electroproject blijft op de nieuwe locatie bereikbaar onder het huidige telefoonnummer: 088 – 484 9250.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven