Ga naar hoofdinhoud

Jubilerend MH Hydraulics opent feestelijk nieuw pand

Het voltallige personeel van de MH Hydraulics en de MH Group bij de opening van het nieuwe bedrijfspand (foto: MH Hydraulics)

Afgelopen vrijdag werd de nieuwbouw van MH Hydraulics in Spijkenisse feestelijk geopend door burgemeester Foort van Oosten van de gemeente Nissewaard. Dit gebeurde in het bijzijn van al het personeel en de directieleden Jaap Willem Vaandrager en Remy Sluimers. Niet alleen de nieuwbouw is een mijlpaal, het bedrijf vierde tevens haar 50 jarig bestaan.

MH Hydaulics is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal opererend bedrijf dat hydraulische componenten verkoopt, repareert en onderhoud. Het gaat hierbij om hydraulische pompen, hydraulische motoren, cilinders, kleppen en componenten van verschillende merken voor de mobiele, maritieme, offshore, industriële, mijnbouw- en transportindustrie, MH Hydraulics levert aan klanten in zo’n 90 landen wereldwijd en heeft een voorraad van zo’n 50.000 verschillende componenten.

Het nieuwe pand bestaat eigenlijk uit het samenvoegen van twee bedrijfspanden waarbij de tussenliggende parkeerplaats is opgeofferd voor meer bedrijfsruimte. Het resultaat mag er zijn. Een grote en moderne hal met een totale oppervlakte van zo’n 3600 vierkante meter.

MH Group

In Nederland bestaat de MH Group nu uit MH Hydraulics, Action Hydro, EuroTrade, ABS Cylinders, WDH Cylinders en Dutch Hydraulics. Eind 2021 zijn de bedrijven ABS Cylinders en WDH Cylinders overgenomen, waarmee het productenpallet nagenoeg compleet is. Het leveringspakket van ABS en WDH sluit goed op elkaar aan. ABS Cilinders in Veendam is sinds 1983 fabrikant en servicecenter van custom made hydraulische cilinders binnen de industrie, scheepvaart en offshore. WDH Cylinders in Eersel is sinds 1993 fabrikant en servicecenter van custom made cilinders met grote boring en speciale cilinders voor de zware -, maritieme – en offshore industrie.

De toevoeging van hydraulische cilinders aan het productportfolio van MH Hydraulics was een belangrijke stap voor het bedrijf (foto: Paul Quaedvlieg)

Daarnaast heeft MH Hydraulics nog vestigingen in het Midden Oosten en Singapore. Ook werkt het bedrijf samen met meerdere partners in binnen- en buitenland. Tijdens de open dagen gaven alle bedrijven uit Nederland acte de préséance en waren de vertegenwoordigers uit het buitenland ook in Spijkenisse aanwezig.

Certfied Repair Center

De afgelopen jaren is hard gewerkt aan diverse samenwerkingen en certificaties. Zo werd MH Hydraulics in 2019 een Repair Center voor Bosch Rexroth in Nederland op gebied van hydraulische pompen en motoren. Met deze unieke samenwerking heeft Rexroth naast haar eigen reparatiewerkplaats een landelijke dekking in Nederland met dezelfde gegarandeerde en vertrouwde kwaliteit. Met ingang van 26 oktober 2020 mag MH Hydraulics zich ook officieel Certified Excellence Partner van Bosch Rexroth noemen.

Testbanken

Na reparatie of onderhoud van de hydraulische componenten moeten deze vaak getest worden. Daartoe beschikt MH Hydraulics over diverse innovatieve testbanken. De laatste nieuwe testbank is volledig up-to-date en in lijn met de laatste stand van de techniek. Het gaat hier om een dubbele testbank van Bosch Rexroth, met 380 kW en 130 kW elektrisch gedreven met frequentieomvormer voor een toerental van 0 tot maar liefst 3000 omwentelingen per minuut. Met een maximale testdruk van 500 bar.

De nieuwe innovatieve hydraulische testbank van Bosch Rexroth (foto: Paul Quaedvlieg)

Een andere bijzondere testbank is een mobiele testbank, die geheel door engineers van MH Hydraulics zelf is ontwikkeld. Deze testbank beschikt over een 132 kW elektrische aandrijving met frequentieomvormer en kan maximaal 420 bar testdruk leveren.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven