Ga naar hoofdinhoud

Duurzame productie en virtual twins bij Dassault Systèmes in Hannover

Dassault Systèmes laat zien hoe de echte en virtuele wereld samensmelten op de werkvloer, met behulp van een virtual twin experience

Dassault Systèmes neemt met focus op duurzaamheid en toekomstgerichtheid deel aan de Hannover Messe 2023, die van 17 tot 21 april 2023 plaatsvindt. Het bedrijf laat zien hoe digitale continuïteit mogelijk wordt gemaakt in de gehele waardeketen, terwijl men bij elke stap van het besluitvormingsproces rekening kan houden met duurzaamheidsaspecten.

Efficiëntere processen, kosten besparen, de ecologische voetafdruk verkleinen, dat zijn maar enkele van de vele uitdagingen waarmee maakbedrijven momenteel worden geconfronteerd. Daarom is het belangrijk digitale processen te creëren en agile methodes te ontwikkelen om innovatief te blijven. Het afbreken van silo-oplossingen en beter samenwerken is cruciaal om dit te kunnen bereiken.

Digitale procesverbetering

Op de Hannover Messe laat Dassault Systèmes zien hoe het 3DEXPERIENCE-platform bedrijven in staat stelt om de samenwerking tussen afdelingen en organisaties en processen te verbeteren, door middel van virtuele omgevingen en zo duurzame innovatie te stimuleren. Daarbij zijn onder andere de partners AES en OMRON aanwezig.

Virtual Twin Experience en Augmented Reality

Dassault Systèmes laat zien hoe de echte en virtuele wereld samensmelten op de werkvloer, met behulp van een virtual twin experience. Voor dit doel worden vier cases gedemonstreerd uit de productie en after-sales service, gebaseerd op het gebruik van virtual twin-oplossingen en augmented reality. Voorbeelden daarvan zijn hulpsystemen bij montage en onderhoud, en zowel een ondersteunende als volledig geautomatiseerde oplossing voor kwaliteitsinspectie.

Robot-gestuurd camerasysteem

Standbezoekers krijgen ook een robotgestuurd camerasysteem te zien, dat de werkelijke staat van een product vergelijkt met de beoogde staat. Hiermee is snel te herkennen of de productie in orde is, of dat er wijzigingen nodig zijn. Het doel van de virtual twin experience is ervoor te zorgen dat medewerkers ondersteund worden in hun dagelijkse werk. Ook maakt het kwaliteitsinspectie mogelijk door het gebruik van data, op een duurzame, efficiënte en mensgerichte wijze.

Bezoek Dassault Systèmes van 17 t/m 21 april 2023 tijdens de Hannover Messe op stand D26 in hal 17

Ander interessant nieuws van Dassault Systèmes: Meer cloud, AI, duurzaamheid en samenwerking op 3DExperience World 2023

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven