Ga naar hoofdinhoud

Bonfiglioli rond overname elektronicafabrikant Selcom af

Bonfiglioli, fabrikant van industriële aandrijvingen, investeert meer en meer in elektronica (foto: Paul Quaedvlieg)

Bonfiglioli heeft onlangs de Selcom Group overgenomen. Selcom is gespecialiseerd in het ontwerp, de productie en de verkoop van elektronische printplaten, elektronische producten, software en oplossingen voor klanten in de industriële, biomedische, automobiel-, intralogistieke en huishoudelijke sector.

Eerder dit jaar maakte Bonfiglioli, in Nederland vertegenwoordigd door ELSTO Drives & Controls, bekend Selcom te willen overnemen. De Selcom Group, met hoofdkantoor in Castel Maggiore (BO), had in 2022 een omzet van ongeveer 150 miljoen euro. Het bedrijf heeft ongeveer 750 werknemers in dienst verdeeld over vier productievestigingen in Italië en twee vestigingen in Shanghai.

Research & Development

Selcom onderscheidt zich door zijn engineeringafdeling waar ongeveer 70 mensen werken verdeeld over Italië en China. Dit bedrijfsonderdeel omvat R&D en proces-engineering voor hardware, software en mechanica, evenals het in-house ontwerp van testmethodes voor product validatie. Samen met een hoog niveau van dienstverlening en nauwe samenwerking met de klant, maakt dit de onderscheidende positionering van het bedrijf in de markt compleet.

Elektronische aandrijvingen

Selcom Group S.p.A betekent een beslissende versterking van de elektronische ziel van Bonfiglioli. Deze ontstond in 2001 met de overname van het Duitse Vectron Elektronik Gmbh, tegenwoordig Bonfiglioli Vectron Gmbh. Dit bedrijfsonderdeel ontwerpt en produceert frequentieregelaars en omvormers voor elektromotoren, voornamelijk voor industrieel gebruik. De overname van Selcom vergroot de ontwikkelingscapaciteit van Bonfiglioli en garandeert een grotere verticalisering van de productie, een groter concurrentievermogen en een sterkere controle op de kwaliteitsnormen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven