Ga naar hoofdinhoud

Zwart Techniek kiest ROVC voor opleiden Tanzanianen

Zwart Techniek heeft voor het opleiden van zestien Tanzanianen tot storingsmonteur elektrotechniek ROVC aangetrokken. De cursisten gaan zorg dragen voor het onderhoud van twee nieuwe centrales in Sumbawanga en Loliondo, met daarin onder meer dieselgeneratoren.

Het doel van deze samenwerking is ervoor te zorgen dat deze mensen na drie weken praktijk- en theorietraining zelf kunnen voorzien in het basisonderhoud van de generatoren. Behalve het onderhouden van de generatoren dienen de cursisten na het afronden van de opleiding ook zelfstandig storingen te kunnen verhelpen. Gedurende drie weken krijgen de Tanzanianen dagelijks les in het TechCenter in Ede.

De opleiding wordt volledig in het Engels verzorgd. Het niveau binnen de groep is naar verwachting heel wisselend, dus daar zullen we tijdens de opleiding proactief op inspelen. Het is belangrijk dat energiecentrales altijd operationeel zijn. Door kennis en ervaring op dit gebied met de lokale bevolking te delen, wordt de juiste basis voor het zelfstandig in stand houden van de centrale geboden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven