Ga naar hoofdinhoud

Zonnewagen Twente slaat over de kop

De auto van het Twentse team in de World Solar Challenge is gecrasht. Het op zonne-energie rijdende voertuig raakte in de buurt van de Australische plaats Alice Springs van de weg en sloeg over de kop. De 21Revolution was zwaar gehavend, maar het team van de Universiteit Twente en Saxion Hogeschool hoopt woensdag toch weer te kunnen starten voor de vierde etappe.

Volgens het team begon de derde dag goed. Alles leek in orde. Net voorbij Alice Springs en nog 300 kilometer te gaan voor de eindstreep sloeg het noodlot toe. Door een lekke band begon de zonnewagen te slingeren en sloeg naast de de weg over de kop. Niemand raakte gewond, maar de teamleden zijn wel hevig geschrokken.

Met man en macht zijn de studenten van de Universiteit Twente en Saxion Hogeschool aan de slag gegaan om de wagen te repareren. De vierde plaats is het team kwijt. Het andere Nederlandse team van de TU Delft staat op de tweede plaats in het klassement met hun Nuna5.

De World Solar Challenge duurt nog tot 31 oktober. Het is een race van 3010 km dwars door Australië voor auto’s die uitsluitend op zonne-energie rijden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven