Ga naar hoofdinhoud

Winnaar ‘The Best of …..’ bekend

Tijdens de perspresentatie van de beurzen Macropak, Industrial Automation & Drives en Industrial Processing in juni konden de aanwezige journalisten de meest opvallende innovaties van exposanten kiezen. Deze worden beloond met het predicaat ‘The Best of …..’. Winnaars zijn Weiss Nederland (voor Industrial Automation & Drives), Optyl, Samson en Dinnissen voor Industrial Processing en Bio4Pack en Rycobel voor Macropak. De producten van deze exposanten worden tijdens de Industriële Week op een ‘gouden’ zuil tentoongesteld.

Weiss Nederland viel bij de journalisten in de smaak met de direct drive pick & place HP70 (foto). De nieuwe direct aangedreven unit is smaller dan andere lineaire of pneumatische modules. Ondanks de compacte bouwvorm is hij volgens de fabrikant sneller dan andere eenheden op de markt.

Dit is mogelijk door een nieuw aandrijfprincipe. De HP70 werkt met twee lineaire motorassen en heeft daarmee alle voordelen van direct drive: dynamiek, vrije programmering, geringe slijtage, nauwkeurigheid en compacte bouwvorm. Bovendien is hij economisch geprijsd.

Industrial Processing
De PCME Wet Stack 181 van Optyl is innovatief door de nieuwe vorm van meten in een duurzame omgeving. Het toestel meet in natte schouwen waarbij via een extractief bypass-systeem vochtig rookgas wordt onttrokken aan de schouw. Deze rook gaat door een droogsysteem zodat al het water verdwijnt. Hierna volgt een uitermate precieze stofmeting.

De Pegasus 5-in-1 menger van Dinnissen is speciaal ontwikkeld voor het multifunctioneel bereiden van levensmiddelen. Met één investering kunnen processtappen als mengen, vacuüm coaten, drogen, ontkiemen en aanzuren worden uitgevoerd.

De klepstandsteller 3730-6 Samson Regeltechniek is voorzien van druksensoren en geschikt voor enkelwerkende en dubbelwerkende pneumatische aandrijvingen. Het zelf kalibrerende toestel is toepasbaar voor zowel regelventielen (klepstandstellers) als open-/dichtventielen (PST).

Macropak
Bio4pack heeft samen met Do-it een laminaat ontwikkeld op basis van hernieuwbare grondstoffen. Dit laminaat is gecertificeerd met de hoogste gradatie hernieuwbaarheid. Daarnaast heeft het laminaat goede barrièremogelijkheden.

Het lekdetectietoestel van Rycobel is bedoeld voor controle van verpakkingen. De verpakking wordt in een box gegooid die met een hendel wordt afgesloten. Vervolgens wordt hij vacuüm gezogen. Als de verpakking niet lekdicht is, ontsnapt er een luchtstroom die door het apparaat wordt geregistreerd.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven