Ga naar hoofdinhoud

Wind River en ISaGRAF samen in veiligheidsbesturing

ISaGRAF sluit zich aan bij het Wind River Partner Validation Program. De samenwerking verstevigt de positie van Wind River in de energie-, transport- en procesmarkten op het gebied van veiligheids-besturingsoplossingen. Deze oplossingen zijn gebaseerd op het VxWorks’s Cert Platform van Wind River en de FlexiSafe-oplossing van ISaGRAF. Wind River is de eerste gecertificeerde leverancier van besturingssystemen die een gevalideerde SIL 3 oplossing kan leveren.

De twee bedrijven bundelen hun krachten bij de ontwikkeling van een gevalideerde en geteste modulaire veiligheidsbesturingsoplossing, speciaal ontworpen voor bedrijven in de energie-, transport- en procesmarkten. Door deze strategische samenwerking wordt Wind River de eerste gecertificeerde leverancier van besturingssystemen die met ISaGRAF samenwerkt aan een gevalideerde Safety Integrity Level (SIL) 3-oplossing.

Veiligheid
Met SIL kunnen de voorgeschreven eisen van functionele veiligheid worden toegerekend aan elektrische/elektronische/programmeerbare elektronische veiligheidsgerelateerde systemen (SIL 4 is het hoogste niveau van veiligheid, SIL 1 het laagste). Overeenkomstig de afspraken zal ISaGRAF zijn FlexiSafe oplossing integreren en valideren in het VxWorks Cert Platform van Wind River, een commercieel off-the-shelf real-time operating system voor veiligheidskritische toepassingen, dat moet worden gecertificeerd volgens de strenge eisen van IEC 61508 en andere gerelateerde softwarestandaarden. FlexiSafe is momenteel de enige beschikbare IEC 61131-3 oplossing met een ‘full language set’ voor IEC 61508 SIL 3 systemen.

Concreet heeft de gecombineerde oplossing van het VxWorks Cert Platform en ISaGRAF dus een IEC 61508 SIL 3 certificatie, waarmee industriële bedrijven de beschikking krijgen over een gevalideerde en geteste oplossing voor besturingssystemen met een software certificatie tot SIL 3.

Het valideren en certificeren van beide oplossingen zorgt voor een snellere time-to-market voor klanten, alsmede voor lagere ontwikkeling- en onderhoudskosten. “De wereld van de industriële automatisering verandert en steeds meer producten moeten voldoen aan de IEC 61508 normen”, aldus Julien Chouinard, managing director van ISaGRAF. “Het ISaGRAF/Wind River partnerschap zal ervoor zorgen dat de ontwikkeling van veiligheidsproducten toegankelijker en makkelijker te implementeren wordt. De combinatie van ISaGRAF en het VxWorks Cert Platform vult voor de industrie een belangrijke lacune in het beschikbare technologieaanbod.”

Risico’s verkleinen
“Met de steeds strenger wordende en op grote schaal in de energie-, transport- en procesmarkten verplichte certificatie-eisen is het van belang om het certificatiepad voor onze klanten te effenen. Door onze samenwerking met ISaGRAF verkleinen we de risico’s voor bedrijven bij het certificeren van componenten en run-time systemen, waardoor het proces efficiënter wordt,” aldus Alexander Damisch, directeur ‘Industrial solutions’ bij Wind River. “Met het aanbieden van een robuust partner ecosysteem stelt Wind River klanten in staat om zich te concentreren op hun ontwikkelingsinspanningen bij kerncompetenties en onderscheidende applicaties.”

Met het Wind River Partner Validation Program krijgt de gebruiker een ecosysteem met reeds geïntegreerde software en hardware, dat helpt bij het oplossen van steeds belangrijker wordende bedrijfsaangelegenheden zoals het terugdringen van de time-to-market, het realiseren van kostenbesparingen en het realiseren van een succesvolle projectimplementatie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven