Ga naar hoofdinhoud

WEG viert jubileum met recordcijfers

WEG Benelux (voorheen WEG Europe) viert dit jaar haar twintigste verjaardag in de business. Aanvankelijk werd de hele EU afgedekt, maar tegenwoordig wordt uitsluitend de Benelux voorzien van elektromotoren en frequentiesturingen. Het Europese kantoor was het eerste buiten Noord- en Zuid-Amerika. WEG Benelux doet niet onder voor haar moederbedrijf wanneer het gaat om groeicijfers: de jaarlijkse omzet bedraagt ruim 33 miljoen euro, terwijl de concurrentie in de Benelux heel zwaar is.

WEG Benelux, opgericht in 1992 en oorspronkelijk gevestigd in België, maar sedert 2002 ook aanwezig in Nederland, heeft dankzij de inzet van haar medewerkers een aanzienlijke groei doorgemaakt. Dat een plaatselijke voorraad aanwezig was, van waaruit motoren en sturingen met allerlei vermogens en configuraties direct konden worden verzonden, wordt beschouwd als de sleutel tot het succes. Dit heeft mede geleid tot het besluit om de opslagcapaciteit uit te breiden tot 4.500 m2 met een waarde van ruim 5,5 miljoen euro aan voorraad. Er is ook een werkplaats van 250 m2 aanwezig, waarin op maat gemaakte motoren, bedieningspanelen en aansturingen worden vervaardigd, waar namelijk veel vraag naar is.

Service-ondersteuning
WEG Benelux streek aanvankelijk neer in het Belgische Nivelles vanwege de strategische locatie met uitstekende weg- en spoorverbindingen om heel West-Europa doeltreffend te bedienen. Nivelles had als bijkomend pluspunt de nabijheid van Antwerpen, de tweede grootste haven van Europa, en was een gemakkelijk centraal punt om vakmensen vanuit heel het land aan te trekken.

Naarmate de onderneming groeide, werd duidelijk dat een nieuw kantoor nodig was om aan de vraag naar een lokale service-ondersteuning vanuit Nederland te voldoen. In 2002 werd het kantoor in het Twentse Oldenzaal geopend, dat na een stevige groei te hebben doorgemaakt, nu zijn eigen tiende verjaardag viert.
Vanwege de snelle groei van WEG in Europa moesten nog meer regionale kantoren en magazijnen worden geopend om de lokale markten te bedienen. In 2008 werd de naam WEG Europe gewijzigd in WEG Benelux en werd de focus verplaatst naar de belangrijke kernmarkten in België, Nederland en Luxemburg.

Naar klantwens aanpassen
Typische toepassingen in de voornaamste marktsegmenten van deze regio zijn onder ander pompen, compressoren, koeltorens en ventilatoren voor wereldwijd actieve bedrijven. Deze klanten krijgen hoofdzakelijk op maat gemaakte oplossingen, bestaande uit motoren, die in de eigen werkplaats worden aangepast aan de wensen van de klant en aangevuld met schakelmateriaal en sturingen.

De onderneming is een specialist op dit gebied en bijna 90% van haar voorraad wordt op enige wijze aangepast om aan de specifieke eisen van de klant te voldoen. Deze aanpassingen zijn onder ander het monteren van flenzen, ombouw naar hogere IP graad, beperkt aanpassen van explosiegevaarlijke motoren (van EExd naar EExde), het monteren van encoders, temperatuursensoren in wikkelingen, geforceerde ventilatiesystemen, stroomgeïsoleerde lagerdeksels, speciale lagers en afdichtingen, stilstandsverwarming en aangepaste kabelingangen. Daarnaast doet de werkplaats ook het schilderwerk volgens speciale vereisten voor koeltoreninstallaties.

“Onze groeicijfers van 2010 (46%) en 2011 (29%) staan op een recordhoogte, terwijl de rest van de economie hierop duidelijk achterloopt, wat aantoont hoe effectief onze groeistrategie is”, aldus Stephanie Dupont van WEG Benelux. “Wij behoren tot een organisatie die in slechts 50 jaar van niets tot een omzet van ruim 3 miljard euro is uitgegroeid, maar ons motto is onveranderd: klantgerichtheid leidt tot succes”.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven